- Aksjen er lavest priset av de store riggselskapene

Investorene har nok sittet på gjerdet frem til dagens rapport fra Seadrill, ifølge analysesjef i Carnegie.

Junge, Heiko
Børs

- Aksjen er nok opp på lettelse etter å ha vært svært svak de siste ukene på grunn av oljeprisfallet. Selskapet er allikevel relativt optimistisk på fremtidsutsiktene, kommenterer analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til Hegnar.no.Seadrill Limited meldte tirsdag om et resultat etter skatt på minus 245 millioner dollar. Etter et fall innledningsvis, fikk aksjen fart på seg, før den igjen falt tilbake, og er i skrivende stund uendret på Oslo Børs til 126,50 kroner.- Selskapet har noe mindre gjeld enn vi hadde ventet, samtidig som de melder om en ny kontrakt. Husk at dette er første gang Seadrill legger frem kvartalstall på 1 ½ år, så mange investorer har nok ventet på å få ut denne rapporten, før de vil gjøre en grundigere jobb på investeringscaset, fortsetter Lunde.Ifølge en flåteoppdatering sendt ut tirsdag, holder det 2015-bygde boreskipet «West Carina» på å mobiliseres. Av kvartalsrapporten går det frem at riggen har blitt tildelt en kontrakt av Petronas i Malaysia, for boring av to brønner, med oppstart i desember 2018.Kontrakten øker ordrereserven med omlag 29 millioner dollar.- Aksjen er lavest priset av de store riggselskapene, målt på verdi/skip, mener analysesjefen, som har en kjøpsanbefaling på aksjen.

seadrill
frederik lunde
carnegie
analysesjef
Nyheter
Børs