Aksjene som klatrer på Oslo Børs

Børs

Oslo Børs åpner opp torsdag morgen, men har nå snudd svakt ned.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 854,67, ned 0,02 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 313 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,52 prosent til 63,15 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,44 prosent til 54,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,55 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.De amerikanske råoljelagrene steg mer enn ventet den seneste uken , og er ifølge TDN Direkt nå dermed opp ni uker på rad.Gårsdagens EIA-tall viste en lagerbygging på 4,9 millioner fat, mens det på forhånd var ventet en bygging på 2,9 millioner fat.Oljeprisene falt på nyheten, men steg ifølge nyhetsbyrået deretter markert, for så å falle tilbake igjen nær nivåer prisene nå ligger på.Societe Generales analytikere fremhever ifølge TDN Direkt at byggingen i råoljelagrene skjedde på tross av den store økningen i raffineriutnyttelsen.Generelt ser markedet nå mot Opec/ikke-Opecs møte i Wien den 6. desember, der videre samarbeid og et eventuelt koordinert produksjonskutt vil diskuteres.Equinor klatrer 0,49 prosent til 204,50 kroner. Aker BP er ned 0,59 prosent til 236,40 kroner, mens DNO faller 0,25 prosent til 13,76 kroner.Lagt inn budOrkla har signert en avtale om å fremsette tilbud om kjøp av alle aksjene i Kotipizza Group Oyj ("Kotipizza Group"), eieren av Finlands største kjede for pizzarestauranter.Kotipizza Group er børsnotert på Nasdaq Helsinki, og tilbudet gjelder kjøp av alle utestående aksjer i selskapet. Prisen Orkla tilbyr er 23 euro per aksje, tilsvarende cirka 224 kroner, noe som verdsetter Kotipizza Groups egenkapital til om lag 146,1 millioner euro, tilsvarende cirka 1,4 milliarder kroner.Orkla stiger 0,36 prosent til 71,80 kroner.Vil selge kronjuvelDet kriserammede riggselskapet Fred. Olsen Energy (FOE) melder at de nå nærmer seg salg av boreskipet Bolette Dolphin , av mange omtalt som selskapets kronjuvel.Nyheten sender aksjen opp 18,92 prosent til 1,59 kroner.Selskapet skriver at det er i en prosess med å forhandle en bindene avtale for salg for 340 millioner dollar, tilsvarende 2,9 milliarder kroner. Vellykket boringOperatøren på Kakwa North har testet brønn nummer to, 100/01-04, til cirka 2.700 fat oljeekvivalenter per dag, melder Questerre natt til torsdag.- Med to brønner som har testet med et gjennomsnitt på 2.800 fat per dag beviser vi potensialet til Kakwa North, sier Questerre-sjef Michael Binnion i en kommentar.Questerre stiger 3,38 prosent til 2,81 kroner på Oslo Børs.Henter nær 85 mill.Torsdag morgen meldes det at Vatne Property AS, som er kontrollert av styremedlem i Solon Eiendom, Runar Vatne, har avtalt å tegne seg for 2.826.158 nye Solon-aksjer i en rettet emisjon.Tegningskursen er på 30,00 kroner per aksje, og emisjonen utgjør dermed 84,8 millioner kroner.Solon-aksjen stiger 1,62 prosent til 31,30 kroner.Tapte 12 millionerNorth Energy har lagt frem kvartalstall torsdag morgen , og kan melde om et resultat etter skatt på minus 12,38 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 4,49 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet ble minus 9,03 millioner kroner, mot 3,16 millioner kroner året før.North Energy-aksjen faller 5,32 prosent til 1,78 kroner.Gir fra seg eiendelerDet er bestemt at African Petroleum Company gir fra seg eiendelene i lisensene SL-03-17 og SL-4A-17 i Sierra Leone med umiddelbar effekt.Årsaken er en avgjørelse om å ikke forplikte seg til et ultra dypvanns boreprogram, etter diskusjoner med oljedirektoratet i Sierra Leone. Partene ble ikke enige.Aksjen stiger 0,53 prosent til 0,67 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs