Aksjene stiger i Asia

De fleste børsene i Asia klatrer oppover mandag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,45 prosent.Shanghai Composite klatrer 0,49 prosent, og CSI 300 styrkes 0,74 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,20 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,16 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er derimot ned 0,64 prosent, mens Straits Times i Singapore svekkes 0,72 prosent.Stemningen er imidlertid spent etter dårlig stemning mellom USAs visepresident Mike pence og Kinas president Xi Jinping under helgens møte i APEC (Asia-Pacific Economic Corporation). Ifølge Bloomberg News knuste de dermed optimismen om at forholdet mellom landene vil bedres under G-20 møtet i neste uke.Nettstedet påpeker at aksjemarkedene fortsatt er volatile, og at kredittmarkedene nå signaliserer økende bekymring for verdensøkonomien ettersom økende amerikanske renter øker gjeldskostnader.- Verdsettelsen er attraktiv over hele Asia. Bekymringen er fremtidsutsiktene for veksten, sier fondssjef hos Principal Global Investors, Binay Chandgothia, til Bloomberg.Japanske tallJapan melder mandag morgen om en vekst i eksporten på 8,2 prosent i oktober.Ifølge Direkt Makro var det ventet en vekst på 9,0 prosent.Importen klatret 19,9 prosent, mot en ventet vekst på 14,5 prosent.