Analysesjef anbefaler tre aksjer

Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities opererer kun med tre aksjer i sin utbytteportefølje. Han velger å fokusere på olje og sparebanker. - Det er vanskelig å planlegge investeringsstrategier på bakgrunnen av utfallet av amerikanske valg før de har blitt avholdt, skriver Molnes i en oppdatering.- Etter at resultatet foreligger er det imidlertid viktig å raskt tilpasse seg. Det mest sannsynlige resultatet nå er at demokratene får flertall i representantens hus, men at republikanerne beholder flertallet i senatet. Om dette skjer må vi være forberedt på økte konflikter mellom de to politiske partiene og Donald Trump vil ha incentiver til å skape en utvikling med svekkelse i amerikansk økonomi så raskt som mulig i stedet for at det kommer nærmere det neste presidentvalget om to år i 2020, slår analysesjefen fast. Molnes anbefaler følgende aksjer:

  • Equinor fordi aksjen betaler et jevnt utbytte på rundt 3,6 prosent og vil stige med oljeprisen som vi forventer kan stige betydelig neste år om det ikke blir en nedgangskonjunktur før IMO 2020-reglene blir implementert.  
  • Ocean Yield fordi selskapet på 3Q18-presentasjonen sa at de planlegger å holde utbytte konstant på nesten 10 prosent (9,6 prosent) til de får leid ut FPSO Dhirubhai I i løpet av første halvår 2019
  • Sparebanken 1 Buskerud Vestfold fortsetter å være det egenkapital beviset vi foretrekker på grunn av et høyt utbytte på 8,2 prosent.