Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs i dag

Sterke faktorer trekker både opp og ned før børsåpning i Oslo.

Publisert 2. nov. 2018 kl. 08.17
Oppdatert 2. nov. 2018 klokken 08.18
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 503 ord
Foto: Finansavisen

Netfonds Bank tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner opp 0,7 prosent, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9] prosent.«Trump og Xi Jinping (Kinas president) skal ha snakket på telefon i går, noe som kan tolkes positivt mtp. mulig løsning av handelskonflikten landene imellom. Det er ventet at landets ledere vil møtes under G-20 møtet senere i måneden, i et forsøk på å kunne enes om fremtidig handel. Børsene i Asia har reagert kraftig opp dette, dermed er det naturlig å anta at investorene her hjemme også vil la seg påvirke i positiv retning. Når det er sagt, oljeprisen har falt siden i går, noe som isolert sett er negativt for en rekke selskaper på Oslo Børs», skriver Berntsen.OljeprisenPrisen på Brent-olje handles fredag for 73,23 dollar fatet, opp 0,5 prosent. Torsdag kveld var prisen en stund ned over tre prosent.  Da børsen stengte lå prisen på 74,32 dollar .AsiaDe fleste Asia-børsene stiger fredag.I Tokyo stiger Nikkei 2,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,7 prosent.I Shanghai spretter large cap-indeksen opp 3,5 prosent, mens Shanghai Composite er opp 2,6 prosent. Hang Seng i Hongkong stiger hele 3,5 prosent.Den sør-koreanske Kospi-indeksen er opp 3,5 prosent.USA Etter en aktiv dag med handel på Wall Street pekte pilene opp. Dow Jones endte opp 1,06 prosent til 25.380,74 poeng, mens S&P 500 klatret 1,06 prosent til 2.740,06 poeng. Nasdaq ble løftet 1,75 prosent til 7.434,06 poeng. CBOE Volatilitetsindeksen, også kalt VIX-indeksen eller «fryktindeksen», falt 8,76 prosent til 19,37. Indeksen er ned 25,57 prosent denne uken. Wall Street fikk seg et løft torsdag etter en tweet fra USAs president Donald Trump om at samtalene mellom ham og Kinas leder Xi Jinping viser fin fremgang, og at møter mellom de to er avtalt på det kommende G20-toppmøtet.Sjeføkonom Rob Carnell i ING stiller overfor CNBC dog spørsmålstegn ved intensjonen bak Trumps tweet.Han synes at timingen er «litt for tilfeldig», gitt at mellomvalgene i Kongressen bare er noen få dager unna.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo BørsHovedindeksen falt 0,53 prosent til 884,96 torsdag, etter test av gulv i den gamle stigende trenden og motstand ved 891 poeng. Indeksen har ifølge Christiania Securities også motstand ved 900 og 909, og støtte ved 865 og 840. 

Dette skjer i dag:Resultater, NorgeResultater, utenlands Oversikten her.Makro, Norge (SSB)Makro, utenlandsKilder: Oslo Børs, SSB, TDN Direkt, Marketwatch

Akva GroupArcherBergen GroupBjugn SparebankGoodtechHofseth BioCareSpareBank 1 BVChevronExxonMobilInternasjonalt skal 91 selskaper i ilden. Annen tjenesteyting, strukturstatistikk, 2017, foreløpige tallStrukturstatistikk for vannforsyning, avløps- og renovasjonsvirksomhet, 2017, foreløpige tallTallene legges frem klokken 08:00.Vi tar også med at NAV to timer senere legger frem tall for registrert ledighet i oktober.Spania (09:15): PMI industri, oktoberItalia (09:45): PMI industri, oktoberFrankrike (09:50): PMI industri endelig, oktoberTyskland (09:55): PMI industri endelig, oktoberEMU (10:00): PMI industri endelig, oktoberUSA (13:30): Handelsbalanse, septemberUSA (13:30): Arbeidsmarkedsrapport, oktoberUSA (15:00): industriordre, septemberI dag legger altså amerikanske myndigheter frem en ny arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus peker ifølge Marketwatch mot at 202.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i oktober. Det vil i så fall være opp fra 134.000 i september.Arbeidsledigheten ventes uendret på 3,7 prosent.