KjøpLogg inn

Analytiker frykter kursfall – anbefaler salg

Publisert 13. nov. 2018 kl. 09.15
Oppdatert 13. nov. 2018 klokken 09.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord

Investtech anbefaler salg av aksjer i Prosafe og Telenor.- Prosafe brøt i oktober ned gjennom den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Aksjen er nå ned nesten 25 prosent fra toppen ved 31,25 kroner, som også var den tidligere motstanden. Det er dannet dobbel-topp- og hode-og-skuldre-formasjoner, samt brudd på støtten ved 23,50 kroner, og et salgssignal er utløst. Videre nedgang indikeres. Neste støtte er ved 17 kroner, tilsvarende 26 prosent lavere enn dagens kurs, mens det ved reaksjoner opp er motstand ved 25,70 kroner på kort sikt. Volumbalansen er negativ og indikerer en overvekt av selgere. Aksjen er samlet sett teknisk negativ på mellomlang sikt. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.- Telenor ligger på mellomlang sikt i en fallende trendkanal som strekker seg nesten ett år bakover i tid. Fallende trender indikerer at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen, og indikerer en negativ utvikling for bedriften. Telenor-aksjen har tatt seg opp en del fra støtten ved 147 kroner, men nærmer seg motstanden ved 160 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. I tillegg er volumbalansen fortsatt negativ på mellomlang sikt. Dette indikerer et salgspress og at flere investorer vil selge seg ut av aksjen. Videre kursfall indikeres. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.