Analytiker: Spot on - anbefaler «kjøp»

To meglerhus anbefaler kjøp av aksjen.

Publisert 2. nov. 2018 kl. 15.50
Oppdatert 2. nov. 2018 klokken 15.54
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 525 ord

Akva Group meldte fredag morgen om et resultat etter skatt på 28,0 millioner kroner i 3. kvartal, opp fra 26,0 millioner kroner i samme periode i fjor.EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) økte fra 61 millioner kroner til 71 millioner kroner.«Totalt sett er det en blandet rapport fra Akva Group. Tallene, Egersund ekskludert, er nær våre forventninger, med en EBITDA på 61 millioner kroner - spot on på vårt estimat», heter det i en fersk oppdatering fra analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets.Konsensus ventet en EBITDA på 62 millioner kroner.«På den negative siden, er ordreinngangen svak også dette kvartalet, på 353 millioner kroner – ned 36 prosent over året. Vi hadde håpet på flat ordreinngang over året dette kvartalet, men de landbaserte kontraktene er trukket ut i tid, og aktiviteten i «Cage Tech» har vært lavere enn ventet», skriver Tønseth.Analytikeren venter at meglerhusets estimater vil justeres noe ned etter rapporten for 3. kvartal, men forventer fortsatt sterk inntektsvekst på medium til lang sikt.«Vi beholder vår kjøpsanbefaling, ettersom aksjen er ned ni prosent det siste året», skriver analytikeren.Meglerhuset opererer med et kursmål på 90 kroner.Bedre enn ventetAnalytiker i Norne Securities Rytis Mikelionis har også en kjøpsanbefaling på Akva Group - og i likhet med Sparebank 1 Markets – et kursmål på 90 kroner.«Rapporten for 3. kvartal var bedre enn ventet. Større landbaserte ordrer ble igjen trukket ut ytterligere i tid og resulterte i lavere ordreinngang år over år», heter det fra analytikeren.Selskapet rapporterte om inntekter i kvartalet på 637 millioner kroner, mot ventet 605 millioner kroner.Trukket ut i tidAkva Group venter ifølge konsernsjef Hallvard Muri at ordreinngangen vil bli høyere i kvartalene fremover, og viser til at avtaler har trukket ut i tid.Muri sier ifølge TDN Direkt at ordreinngangen i kvartalet var under selskapets forventning, men viser til at enkelte ordre kan ha stor påvirkning på tallene.- Det er veldig binært, og ting vi forventet skulle skje i 3. kvartal har trukket ut i tid. Men det er ikke noe fundamentalt som er endret. Utsiktene fremover er fortsatt slik vi opplevde de tidligere, sier Muri.Finansdirektør Simon Nyquist Martinsen sier ifølge nyhetsbyrået oktober var all time high for ordreinngang, både for Cage Based Nordic-segmentet og for Egersund.- Vi har ikke sett en så bra start på fjerde kvartal, først og fremst innen Cage Based Nordic og Muri garanterer høyere tall i 4. kvartal.- Prosessene tar lenger tid, men det er ikke slik at vi har mistet noe. Jeg sa ved forrige kvartal at vi var 98 prosent sikker på at vi kom til å være opp dette kvartalet, men det skjedde ikke. Men når vi står her om tre måneder igjen er det høyere, garantert, sier Nyquist Martinsen.Gode prognoserSelskapet tror etterspørselen i Chile vil holde seg høy fremover, og har gode prognoser for 4. kvartal for segmentet Cage Based Technology.Selskapet venter også at aktiviteten vil ta seg opp rundt Middelhavet, og viser blant annet til oppkjøp av to greske selskaper av en aktør som skal ha ambisiøse planer.- Inntektssiden vil kanskje bli på nivå eller litt svakere enn dette kvartalet i neste kvartal. 4. kvartal pleier å være litt lavere, sier finansdirektør Martinsen, ifølge TDN Direkt.