Analytikere spår dobling i tørrbulk

- Setter scenen for tilbakekjøp av aksjer, mener analytiker-duo i Arctic Securities.

Star Bulk Carriers presenterte onsdag tall for 3. kvartal 2018, og bedret både på topp og bunn.Star Bulks tall for 3. kvartal kom ifølge analytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng i Arctic Securities inn noe under konsensus' forventninger, fire prosent lavere på både EBITDA og justert EPS.«Mer vesentlig er det at Star Bulk, som tidligere annonsert, er ute av knipen med kreditorene etter å ha tilbakebetalt all utsatt gjeld fra 2016-restruktureringen», heter det i en fersk oppdatering fra analytiker-duoen.De peker på at Star Bulk dermed er i stand til å kjøpe skip og betale utbytte fra 1. januar 2019.«Gitt nåværende verdsettelse, mener vi nå at tilbakekjøp av egne aksjer gir mer mening enn å kjøpe flere skip og betale utbytte», skriver Ringheim og Østereng. Anbefaler kjøpSelskapet meldte om et resultat etter skatt på 26,1 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot minus 7,4 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,30 dollar, mot minus 0,12 dollar ved samme korsvei i fjor.Til tross for det for tiden svake markedet, som har ledet til at analytikerne har justert ned estimatene for 4. kvartal, holder Ringheim og Østereng i Arctic Securities fast ved det de ser på som fordelaktige tilbud- og etterspørselsutsikter, samt sine langsiktige rate-estimater.Analytikerne opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 16,5 dollar, tilsvarende 141 kroner.I skrivende stund er Star Bulk opp 2,13 prosent på Oslo Børs til 72,00 kroner. Dermed ser Arctic-analytikerne for seg en oppside på 96 prosent.Les også: Star Bulk Carriers snur skuta


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også