John Fredriksens Frontline kvittet seg med de røde tallene i 3. kvartal, og overgikk analytikernes forventninger.
Frontline meldte om et- Det var jevnt over gode tall, og særlig god befraktning av VLCC-ene i 3. kvartal. Rateguidingen for 4. kvartal ser også bra ut, gitt der konsensusforventningene lå før rapporten, kommenterer analytiker Marius Furuly i Carnegie til Hegnar.no. - Tallene for 3. kvartal er til en viss grad hjulpet av ekstraordinære effekter, så justert for disse har de fortsatt røde tall på bunnlinjen i kvartalet, men det justerte resultatet er likevel en god del over der vi og konsensus var, påpeker analytikeren.- VLCC-ratene i kvartalet var bedre enn vi hadde forventet, mens Suezmax-ratene var litt svakere enn ventet. Men i snitt kom ratene bedre inn enn vi hadde ventet, sier analytiker Peder Nicolai Jarlsby i Fearnley Securities til TDN Direkt.- Vi forventet at Frontline ville levere over det blant annet Euronav og DHT Holdings har gjort, da ratene har gått mye i perioden og Frontline rapporterer senere enn de andre, sier han.
resultat etter skatt på 2,34 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot minus 23,89 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 22 millioner dollar.Anbefaler «kjøp»Carnegie er positive til Frontline og tankmarkedet fremover og anbefaler derfor kjøp av aksjen, med et kursmål på 67 kroner.I skrivende stund stiger aksjen 0,66 prosent på Oslo Børs, notert til 53,60 kroner.Gevinst på 8 mill.Frontline meldte om et driftsresultat på 23 millioner dollar, mot Infront Data-konsensus på minus 2 millioner dollar. Resultatet inkluderer blant annet en gevinst på åtte millioner dollar og en positiv derivat-effekt på fire millioner dollar, som ikke var inkludert i konsensus.I perioden oppnådde rederiet VLCC-rater på 19.900 dollar per dag, mens Suezmax-ratene var på 13.500 dollar.For 4. kvartal har rederiet sluttet ut 77 prosent av spotdagene for VLCC-ene til 34.000 dollar per dag, mens 65 prosent av Suezmax-dagene er sluttet til 24.000 dollar.Guidingen for 4. kvartal var som ventet, ifølge analytikeren.Lyse utsikterOgså Pareto Securities mener ifølge nyhetsbyrået Frontline leverer et sterkt kvartal, men ser guidingen for 4. kvartal som litt svakere enn ventet, gitt den seneste tids ratestyrking.I umiddelbar fremtid venter Pareto lavere aktivitetsnivå for stortank, da Opec vil redusere oljeproduksjonen i desember, men på lang sikt mener meglerhuset utsiktene er ganske lyse, i hovedsak drevet av bremsende flåtevekst.Det seneste året har Frontline steget 13,80 prosent på Oslo Børs, mens aksjen den siste måneden er opp 1,13 prosent.