Den siste tiden har DNOs aksjonærer fått juling i takt med fallende oljepris. Fredag stiger derimot både oljeprisen og aksjekursen.Et fat Nordsjøolje omsettes nå for 67,35 dollar, opp 1,07 prosent.Samtidig klatrer DNO-aksjen 2,86 prosent til 14,41 kroner. Fredag formiddag var aksjen oppe i 14,61 kroner.- Det er oljeprisen som driver oppgangen i E&P-navnene i dag, med DNO som det mest sensitive selskapet, sier Fearnley-analytiker Henrik Prøsch Selnes til Hegnar.no.Den siste uken har DNO falt 7,30 prosent mens aksjen er ned 11,52 prosent den siste måneden. Om vi derimot ser ett år tilbake i tid er kursoppgangen på 50,29 prosent.Analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities forventer bedre tider fremover.- Etter en svak periode drevet av lavere oljepriser er det naturlig at aksjen handler opp nå som sentimentet ser ut til å bedre seg. Vi forventer at den positive utvikling forsetter drevet av solid produksjonsvekst, høy fri kontantstrøm og de snart foreliggende boreresultatene på den svært lovende Baeshiqa-blokken i Kurdistan, sier Kristiansen til Hegnar.no.