Apple kan være lyset i en mørk måned for tech-aksjer

En stor risiko er selskapets økning i gjennomsnittlig salgspris per iPhone. Hvis Apple kan slå analytikernes estimater for resultat per aksje, vil det markere en økning på 34 prosent fra året før.

Det er sannhetens øyeblikk for Apple når tech-giganten gjør seg klar for å rapportere sine resultater for fjerde kvartal. Apple-aksjen er opp nesten 30 prosent dette året, og har gjort det overraskende bra til tross for sterk motvind i det amerikanske tech-segmentet. Ifølge Dan Nathan i RiskReversal.com, har Apples investorer veddet store summer på at iPhone-produsenten har enda mer rom å gå på. Store summerOpsjonsmarkedet viser at aksjen har mulighet til å bevege seg fem prosent opp eller ned når selskapet gir ut sine resultater for fjerde kvartal etter stengetid torsdag. Det vil si at selskapet kan vinne eller tape 50 milliarder dollar i børsverdi. Nathan merker seg at investorer retter seg inn mot 220 dollar i forkant av resultatslippet. Apple er i skrivende stund opp 0,53 prosent til 220,13 dollar.Onsdag merket Nathan seg også at flere investorer kjøpte opsjoner på 220 dollar for 2. november og betalte i snitt 4,7 dollar per kontrakt. Dette er et veddemål som impliserer at Apple vil klatre om lag tre prosent til over 224,7 dollar innen fredag. Nathan merket seg at til tross for høy volatilitet, og da spesielt for tech-aksjer, har Apple kommet uskadet ut av korreksjonen. Facebook endte ned 7,7 prosent for oktober, samtidig som Amazon stupte 20 prosent samme måned. Netflix og Alphabet sklidde ned henholdsvis 9,7 og 9,2 prosent. Teknologitunge Nasdaq endte ned 9,2 prosent, som er indeksens bratteste nedtur siden november 2008. Store forventningerAnalytikere på Wall Street venter at Apple vil rapportere 61,57 milliarder dollar i omsetning og 2,78 dollar i resultat per aksje, ifølge Refinitiv. Analytikerne venter at selskapet har solgt 47,5 millioner iPhones, 10,53 millioner iPads og 4,87 millioner Macs, ifølge StreetAccount og FactSet. En stor risiko er selskapets økning i gjennomsnittlig salgspris per iPhone. Hvis Apple kan slå analytikernes estimater for resultat per aksje, vil det markere en økning på 34 prosent fra året før. I fjor begynte Apple å selge iPhone X til 999 dollar, som gjorde telefonen til Apple dyreste noensinne. iPhone 8 kostet 699 dollar, 50 dollar mer enn forgjengeren iPhone 7. Det løftet selskapets snittpris per solgte iPhone i 2018. I år kan du kjøpe budsjettmodellen iPhone XR til 749 dollar. iPhone XS og XS Max kan du kjøpe til henholdsvis 999 og 1.099 dollar. Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi skrev i forrige uke at Apples innsats for å kreve mer per iPhone vil tjene selskapet godt på en stor måte. Han spår at den gjennomsnittlige salgsprisen per iPhone vil være 800 dollar i fjerde kvartal, opp 29 prosent fra samme periode i fjor.


Les også