Arctic-analytiker om det som skuffer

Henriette Trondsen i Arctic Securities vil ta ned sine estimater for 4. kvartal.

Webstep er blant selskapene som har rapportert kvartalstall torsdag, og selskapet doblet overskuddet.Ifølge Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen var Webstep-tallene for 3. kvartal høyere enn det hun ventet på forhånd, drevet av sterkere vekst i Norge, mens selskapet fortsatt sliter i Sverige.Trondsen vil imidlertid ifølge TDN Direkt ta ned sine estimater for 4. kvartal.- Det som er skuffende i rapporten er at de har mistet åtte ansatte i Norge i 3. kvartal. Et stort problem i for IT-konsulentindustrien er å få tak i ansatte etter at også det offentlige byr opp lønninger. Derfor vil selskapet fokusere på M&A av mindre IT konsulentselskaper fremover, sier hun til nyhetsbyrået.Doblet bunnlinjenWebstep meldte torsdag om et resultat etter skatt i 3. kvartal 2018 på 5,86 millioner kroner, mot 2,22 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før. Resultat per aksje endte på 0,22 kroner, mot 0,11 kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble 7,61 millioner kroner, mot 2,94 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble 8,21 millioner kroner, opp fra 4,90 millioner kroner i 3. kvartal 2017.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også