Bassøe Offshore venter tiltstramming

Moderne jack up-rigger bygget for værharde forhold leder an.

- Den jevne strømmen av jack up-slutninger holder tempoet opp med flere nye kontrakter tildelt i Nordsjøen, den amerikanske Mexicogolfen og Vest-Afrika, heter det i en fersk oppdatering fra riggmeglerhuset Bassøe Offshore.Selv om ratene ligger i området mellom 40.000 dollar dagen og 70-80.000 dollar dagen, venter riggmeglerhuset at ratenivåene på de nåværende anbudene vil være høyere. Det gjelder imidlertid ikke India.- Med en utnyttelsesgrad på rundt 80 prosent, leder segmentet for premium harsh environment jack up-rigger an, og tilbudet bør stramme seg til, ifølge Bassøe.Det utsagnet gjelder også selv om en eller to eldre rigger skulle bli reaktivert, opplyses det.Tirsdag ble det kjent at Maersk Drilling har blitt tildelt en intensjonsavtale for jack up-riggen Maersk Resilient av en ikke-navngitt operatør.Kontrakten har planlagt oppstart i april med en varighet på fire måneder. Venter mer skrapingNår det gjelder skraping av jack up-rigger, ventes det at minst to rigger til skal bli solgt til skraping eller konvertering før året er omme.For en uke siden ble besluttet Borr Drilling, ifølge riggmeglerhuset, å selge den oppjekkbare boreriggen «L1112», bygget i 1981, til skraping. Les også: Sender rigg til skraping