Biotek-rally på rød børs

Nel og oljemygg falt kraftig.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 884,96 torsdag, etter en nedgang på 0,53 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.260 millioner kroner.På Wall Street fortsetter oppgangen etter gårsdagens lettelsesrally .Brexit-rally for pundetToneangivende Europa-børser utviklet seg blandet.Britiske FTSE 100 falt 0,5 prosent etter dagens rentedom fra Bank of England , som indikerer nye renteøkninger for å holde kontroll på inflasjonen.Tyske DAX endte opp 0,2 prosent, mens franske CAC 40 gikk tilbake 0,15 prosent.Pundet er på offensiven etter et oppslag i The Times om at en avtale som gir finansinstitusjoner i Storbritannia tilgang til europeiske markeder når Brexit realiseres skal være inngått .EUs sjefsforhandler Michel Barnier opplyste derimot torsdag at oppslaget er villedende.GBPUSD og GBPEUR står torsdag ettermiddag i hhv. 1,2950 og 1,1346, noe som tilsvarer en pundstyrkelse på 1,5 og 0,6 prosent mot hhv. dollar og euro.- Dette er en betydelig utvikling for pundet, ettersom den lindrer noen av markedets bekymringer for hvordan London vil finansiere sitt nåværende store underskudd, sier valutastrateg Ulrich Leuchtmann i Commerzbank til Reuters.Oljeprisen ser rødtOljeprisene faller torsdag, og er på vei mot sin fjerde negative uke på rad.Brent-oljen er ned én prosent til 74,32 dollar fatet, som er ned fra rundt 76 dollar jevnt ved stengetid i Oslo onsdag.WTI-oljen går tilbake 0,9 prosent til 64,71 dollar fatet.Bekymringene for tilbudssiden rår for fullt. Russland pumper olje som landet aldri har gjort post-Sovjet, og gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter viste dessuten at produksjonen toppet 11 millioner fat per dag  sist uke.- Både Russland, USA og OPEC pumper hardt, og vi ser egentlig intet oppsving i etterspørselen den neste måneden heller. Det kan indikere at vi er tilbake til det gode, gamle 70-80 dollar-intervallet vi så fra april til august, sier råvarestrateg Ole Hansen i Saxo Bank til nyhetsbyrået.En Reuters-undersøkelse viser at OPEC mer enn kompenserte for bortfallet av Iran-produksjon i oktober.DNO-fall, analytiker bullPå Oslo Børs falt Equinor 2,0 prosent til 214,90 kroner på dagens høyeste volum.Ellers i olje endte DNO ned 2,5 prosent til 15,82 kroner etter kvartalsrapporten  som innfridde med dobling av bunnlinjen.- Det er oljeprisen og markedssentimentet som drar E&P-navnene (leting og produksjon) ned i dag, sier Fearnley Securities-analytiker Henrik Prøsch Selnes til Hegnar.no.Han frykter ikke kursfall i DNO, og ser flere kurstriggere fremover .Aker BP endte ned 3,6 prosent (10 kroner) til 267,60 kroner.Noe av fallet for sistnevnte skyldtes at aksjen i dag gikk eksklusive utbytte på  0,3124 dollar  (rundt 2,57 kroner).TGS for hardt straffet?I oljeservice ble TGS straffet knallhardt etter ikke å ha innfridd  med sine tall for 3. kvartal, og aksjen stupte 9,8 prosent til 255,10 kroner.Analytiker Tobias Eckbo i Clarksons Platou Securities lar seg ikke skremme. - Caset med vekst i utbytte er fortsatt intakt. Utsiktene fremstår uendret og selskapet opprettholder guidingen for 2018, sier han til Hegnar.no .Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets skriver i en kommentar til Hegnar.no at han var overrasket over dagens kursfall.Meglerhuset hadde ifølge analytikeren ventet en nedgang på 2-3 prosent som følge av lavere EPS (resultat per aksje) enn ventet. I sektoren for øvrig utmerket Aker Solutions og PGS seg negativt, begge med 3,5 prosent kursfall til hhv. 53,66 og 25,42 kroner.Nel-smell, Elkem-løftHøyt på volumlisten finner vi en annen tallfremlegger, Nel, som falt 7,0 prosent til 4,01 kroner på etter å ha doblet underskuddet i 3. kvartal .Nel-sjef Jon André Løkke var ikke fornøyd med tallene , men kan samtidig glede seg over at selskapet nå har en pipeline av mulige prosjekter større enn noen gang  tidligere.Ellers blant de mest omsatte steg Yara 1,2 prosent til 367,20 kroner, mens Norsk Hydro klatret 2,1 prosent til 44,68 kroner.Vi merker oss også at Elkem er i ferd med å revansjere seg etter et par svake uker. Gårsdagens oppgang ble avløst av et byks på nye 9,1 prosent til 27,40 kroner torsdag.Alle dagens resultater finner du her .Oljemygg til bunnsI toppen av taperlisten falt bare to aksjer mer enn nevnte TGS.En av dem var oljemyggen African Petroleum, etter å ha sendt ut en oppdatering fra Afrika  som forteller at striden om lisenser fortsetter å dra ut  i tid.Aksjen stupte 11,1 prosent til 83 øre.TargetEveryOne falt 27,8 prosent til 1,30 kroner i syltynt volum (én handel) på Merkur Market.Polarcus gikk tilbake 8,7 prosent til 1,78 kroner etter å ha lagt frem nye, røde tall i 3. kvartal .Like bak finner vi EMGS, som ble straffet med et kursfall på 6,7 prosent til 2,10 kroner på kvartalstallene som viste at selskapet nesten halverte inntektene sine i 3. kvartal. Ny gladmelding i spillVinnerlisten toppes av Lavo.tv, som steg 18,2 prosent til 52 øre på Merkur Market.En annen Merkur Market-aksje, kjendistunge Induct, fulgte nærmest på pluss 17,0 prosent 5,50 kroner, mens Havila Shipping endte opp 10,1 prosent til 4,80 kroner.Nordic Nanovector spratt opp 11,7 prosent til 62,10 kroner etter to gladmeldinger .Selskapet varslet om lovende resultater fra fase 1/2 Lymrit 37-01-studien med Betalutin og prekliniske studier for utvikling av neste generasjons alphaterapi med anti-CD37 og 212pb.Vi tar til slutt med Gaming Innovation Group, som avanserte 6,5 prosent til 3,30 kroner etter å ha fått ny lisens i Storbritannia.