Boa Offshore legger nytt offshoreskip i opplag

Mens offshorerederiet jobber med et salg av sine to kraftige ankerhåndteringsfartøy, er begge lagt i opplag i påvente av en tøff vinter.

Markedet for de store ankerhåndteringsfartøyene har ikke stått i stil til forventningene i sommer og høst med færre riggflytt enn ventet, samt et fortsatt stort overheng av skip i markedet.Utsikter til nok en tøff vinter, gjør at Trondheims-baserte Boa Offshore legger det andre av sine to kraftige ankerhåndterere - «Boa Bison» - i opplag. Det fremgår av en oversikt fra Westshore Shipbrokers.For to uker siden led søsterskipet «Boa Jarl» samme skjebne. - Til tross for et generelt høyere aktivitetsnivå i Nordsjøen, forblir utsiktene usikre på grunn av det store overhenget av ankerhåndteringsfartøy som er uten arbeid eller ligger i opplag, skrev BOA-styret i rapporten for andre kvartal.Begge skipene jobbet inntil nylig på kontrakter i Kara-havet i Russland. Totalt ligger nå 38 ankerhåndteringsfartøy i opplag, ifølge Westshore Shipbrokers. TungsolgtI fjor sommer kom rederiet, ledet av Ole T. Bjørnevik, til enighet om en restruktureringsløsning med långiverne.Som en del av løsningen ble det bestemt at «Boa Bison» og «Boa Jarl» skulle selges. Foreløpig har imidlertid ikke denne prosessen ført frem til et salg- Salgsprosessen har ikke lykkes, men vi er i tett dialog med kreditorene våre, het det i rapporten for andre kvartal. Finansavisen skrev i våres at flere har vist interesse for skipene, men at ingen så langt har vært villige til å betale nok til å dekke skipenes påhvilende gjeld.Fartøyene som ble ferdigstilt i 2014 og 2015 skal ha kostet rundt 700 millioner kroner pr. stykk.Verdivurderingsbyrået Vesselsvalue verdsetter skipene til henholdsvis 30,2 og 32,6 millioner dollar, tilsvarende 252 og 272 millioner kroner.Selv om det fortsatt er godt under kostprisen, er den anslåtte markedsverdiene til skipene 77 millioner kroner høyere totalt enn i mars.


Les også