Britisk rentedom klar

FILE - In this file photo dated Wednesday, June 27, 2018, Mark Carney the Governor of the Bank of England, during a press conference to deliver the Financial Stability Report at the Bank of England in the City of London. Carney all but confirmed Tuesday Sept. 4, 2018, to a committee of lawmakers, that he is to stay at the helm of the central bank for longer than the planned June 2019 departure, to help ensure Britain leaves the European Union as smoothly as possible. (AP Photo/Matt Dunham, FILE) Matt Dunham

Bank of England holdt renten uendret.

Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på 0,75 prosent.Dette var i tråd med forventningene, og beslutningen var enstemmig.Komitéen var også enstemmig i sin beslutning om å opprettholde kjøpene av selskapsobligasjoner og britiske statsobligasjoner.BoE indikerer at den vil steppe opp med renteøkninger fremover hvis statsminister Theresa May forhandler frem en «smooth Brexit-avtale».Sentralbanken sier også at den kan måtte heve styringsrenten til 1,50 prosent de neste tre årene for å holde kontroll på inflasjonen.Les mer i BoEs pengepolitiske rapport.