Christian Sveaas: - En god investering

Aksjen har steget 178 prosent hittil i 2018. Sveaas frykter ikke tilbakeslag. 

Eivind Yggeseth

Panoro Energy meldte i forrige uke at selskapets emisjon ble betydelig overtegnet. Selskapet hentet inn totalt 30 millioner dollar, tilsvarende 255 millioner kroner. Blant investorene som lot seg lokke, finner vi investor Christen Sveaas, som gjennom selskapet Kistefos tegnet aksjer for totalt 80 millioner kroner, skriver DN.- Vi har deltatt i emisjonen fordi vi synes dette fremstår som en god investering i et selskap som vi vurderer å være attraktivt priset, sier konsernsjef i Kistefos, Bengt A. Rem, til DN.  Tidligere i november ble det kjent at Panoro bladde opp over en halv milliard kroner da det kjøpt opp  Tunisia Upstream av OMV. Selskapet har også startet oljeproduksjonen på Dussafu-feltet. - Panoro gått fra å være et selskap med primært ressurser i bakken, til å få – for et selskap av denne størrelsen – en vesentlig oljeproduksjon som forventes å øke de neste årene og gi selskapet en betydelig kontantstrøm, sier Rem til avisen.Hittil i år er Panoro-aksjen opp hele 178 prosent på Oslo Børs, mens den det siste året har lagt på seg 268 prosent. Blant andre profilerte investorer på aksjonærlisten finner vi blant annet Torstein Tvenge, Simen Thorsen (styreleder Solon Eiendom) og Hermine Midelfart.