Oslo Børs holder seg fortsatt i positivt terreng midtveis mandag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 890,19, opp 0,42 prosent. Det er hittil omsatt aksjer for 1.474 millioner kroner.Er uroen over?Inntjeningssesongen er i hovedsak over, og det er kun 16 selskaper som rapporterer på S&P500 denne uken.I USA kommer flere ledende regionale indikatorer som
er verdt å følge.«Uken begynner i alle fall svakt optimistisk ved at de fleste av børsene i Asia holder seg på plussiden her på morgenkvisten», heter det fra strategen. OljeprisenBrent-oljen er mandag opp 0,97 prosent til 70,85 dollar fatet, mens WTI-oljen styrker seg 0,40 prosent til 60,43 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene har steget gjennom helgen, samtidig som Opec og samarbeidslandene ifølge TDN Direkt har annonsert at de vurderer produksjonskutt i 2019.Ifølge nyhetsbyrået skrev kartellet i en melding søndag at de i forkant av de planlagte desember-møtene har instruert den tekniske komitéen (JTC) om å følge nøye med på oljemarkedsforholdene, der JTC skal raffinere scenario-analysen basert på oppdaterte data, med hensyn til valg knyttet til produksjonsjusteringer for 2019, som «kan komme til å kreve nye strategier for å balansere markedet».Videre uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih ifølge nyhetsbyrået at landet vil kutte oljeproduksjonen med 500.000 fat per dag i desember fra november-nivået, med kommentar om at energimarkedene har «overkorrigert» de seneste ukene.Equinor stiger 2,26 prosent til 212,80 kroner. Aker BP er opp 3,28 prosent til 258,60 kroner, mens DNO klatrer 2,70 prosent til 15,96 kroner.OljeserviceBlant oljeserviceaksjene styrkes Subsea 7, som er opp 3,97 prosent til 101,05 kroner. TGS er opp 3,09 prosent til 260,60 kroner..Sistnevnte meldte mandag morgen at de .Avtalen gjelder et multiklient-havbunnsnodeprosjekt i Nordsjøen.Ifølge selskapet dekker området kjernedelen i den sentrale delen av Nordsjøen, opp til og inkludert Utsira-høyden.Seismikk-selskapene PGS og Spektrum er opp 4,59 og 1,15 prosent, til henholdsvis 23,70 og 52,60 kroner. Opp tross røde tallQuesterre la fredag kveld frem . De viste et underskudd på 2,02 millioner dollar, mot minus 2,64 millioner dollar i samme periode året før.Oljemyggen steg i åpningshandelen, men har etter hvert snudd ned. I skrivende stund er aksjen ned 1,20 prosent til 3,14 kroner. Fredag meldte selskapet at operatøren på Kakwa North har testet første brønn med en væskeflyt tilsvarende rundt 2.900 fat oljeekvivalenter per dag.Havila Shipping ifølge en børsmelding mandag.Kontrakten er for PSV fartøyet Havila Borg, og avtalen er på rundt fire måneder.Aksjen er opp 10,67 prosent til 4,86 kroner, men på lavt volum. Vinnere og tapereStemningen blant tungvekterne på Oslo Børs varierer. I tillegg til at olje- og oljeserviceselskapene stiger markant, er Norsk Hydro opp 1,70 prosent til 43,10 kroner, mens Yara styrker seg 0,76  prosent.SalMar, som var  med en oppgang på hele 10,89 prosent, korrigerer derimot ned 2,89 prosent. Marine Harvest er ned 0,49 prosent, Lerøy faller 0,85 prosent og Aker stiger 2,42 prosent. Norwegian faller 1,90 prosent, mens Golden Ocean stiger 2,92 prosent.På toppen av vinnerlisten finner vi Aega, med en oppgang på 19,75 prosent til 97 øre.