D/S Norden kvitter seg med tankskip

Ifølge meglerkkilder har grekere bladd opp for produkttanker.

Dampskibsselskabet Norden skal ha solgt det 2010-bygde produkttankskipet Nord Innvation til en gresk kjøper, ifølge Nordic Shipping.Grekerne skal ha bladd opp 17,1 millioner dollar, tilsvarende 144 millioner norske kroner, for skipet.Danske D/S Norden opererer en stor flåte av både tørrbulkskip og produkttankere.Dumpet aksjeneRasmussengruppen i Kristiansand var inntil i fjor høst en betydelig eier av aksjer i rederet, men besluttet da å selge alle aksjene.Totalt dreide det seg om 4.869.640 aksjer, tilsvarende 11,5 prosent av aksjene i rederiet.Pareto Securities bisto med aksjesalget som ble gjort til 115 danske kroner pr aksje. Rasmussengruppen solgte dermed aksjer for totalt 560 millioner danske kroner, tilsvarende 744 millioner norske kroner.Nå omsettes rederi-aksjen for 96,50 danske kroner.Kepler Cheuvreux tror imidlertid at aksjen skal opp til 150 kroner, og ser dermed en oppside på nær 60 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også