Dårlig vær kan føre til kraftige ratehopp

Korte værvinduer kan sende ratene i taket for ankerhåndteringsfartøyene i Nordsjøen.

I forrige uke ble ankerhåndteringsfartøyene «Island Valiant», Island Vanguard» og «Siem Opal» hyret inn av Equinor for å flytte den halvt nedsenkbare boreriggen «Transocean Equinox».Dagratene ble oppgitt til rundt 150.000 kroner.Oppstart var planlagt denne helgen, men på grunn av at det er svært dårlig vær i vente, er oppdraget utsatt, opplyser Westshore Shipbrokers i en oppdatering.«Historisk sett går vi nå inn i en periode med stormfullt vær og kortere værvinduer», skriver skipsmeglerhuset.Markedet og riggflyttingsaktiviteten vil følge disse værvinduene, noe som ifølge meglerhuset kan lede til potensielt svært stramme perioder.Ifølge Westshore toppet dagratene på 60.000 pund, eller om lag 660.000 kroner, i samme periode i fjor.Snittratene i perioden var på 18.000 pund, eller rundt 200.000 kroner.Utnyttelsesgraden er for øyeblikket på 45 prosent for ankerhåndtererne i Nordsjøen.På norsk side er det fire ledige fartøy, mens hele 11 av 13 skip på britisk side er klare for nye oppdrag.


Les også