Derfor tar aksjen av

Höegh LNG la frem sine kvartalstall torsdag. Analytikere er positive.

Höegh LNG la frem sine kvartalstall torsdag og kunne melde om et resultat etter skatt på 5,96 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot 1,11 millioner dollar i samme periode i 2017.Videre fikk selskapet en ebitda på 48 millioner dollar, mot ventede 32 millioner. De totale inntektene beløp seg til 82,25 millioner dollar, sammenlignet med 64,05 millioner dollar i 3. kvartal 2017. Analytikernes forventninger lå her på 79 millioner dollar.Selskapet vil også betale et utbytte på 0,025 dollar per aksje. I rapporten melder selskapet ifølge TDN Direkt at det har fått eksklusivitet knyttet til to FSRU-prosjekter, er i endelig budrunde på ytterligere to, at de venter at fjerde kvartal vil bli positivt påvirket av at «Höegh Esperanza» arbeider i FSRU-modus, samt høyere inntekter fra «Höegh Giant», som er på et timecharter som LNGC med Naturgy til en spot LNGC-indekslinket rate.Ser mot KinaKepler Cheuvreux skriver i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang at kvartalstallene kom inn som ventet, og meglerhuset mener selskapets guiding er en positiv indikasjon på at Höegh er ett skritt nærmere til å sikre langtidskontrakter. Spesielt ser meglerhuset potensialet for fremtidig virksomhet i det kinesiske FSRU-markedet, hvor importen periodisk overskrider tilgjengelig kapasitet for regassifisering.Kepler Cheuvreux har en kjøpsanbefaling med kursmål på 59 kroner.Aksjen er i skrivende stund opp 23,90 prosent til 44,85 kroner, noe som betyr at Kepler Cheuvreux ser en oppside på ytterligere 31,55 prosent fra dagens nivåer.Sterke LNGC-raterIfølge analytiker Anders Redigh Karlsen i Danske Bank Markets er en av årsakene til den sterke oppgangen knyttet til at selskapet er i sluttfaser for anbud.- Ledelsen var også relativt fremoverlente på markedet under presentasjonen i dag. Tallene var også litt bedre enn ventet, men det er ikke det som driver kursen i dag, sier han til TDN Direkt.Karlsen sier videre at det er positivt at LNGC-ratene er så sterke som de er nå. LNG-shipping-aktører som tidligere har sett på FSRU som interessant, er trolig ikke like interesserte nå.Flaks i uflaksHöeghs FSRU #10, som leveres til selskapet i andre kvartal 2019, er enda ikke sluttet ut på kontrakt, og FSRU-kontrakter som er aktuelle for denne enheten har først ventet oppstart i 2020-2021.Karlsen sier til nyhetsbyrået at dette er flaks i uflaks, på grunn av de sterke LNGC-ratene, fordi enheten kan arbeide i spot-LNGC-markedet frem mot en eventuell FSRU-kontrakt.- Avkastningen i LNGC-spotmarkedet er potensielt bedre nå enn det den er på lange FSRU-kontrakter nå, sier han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også