Foto: First Securities

– Det er ett segment som har fått juling

Det har blitt mye dyrere for oljeserviceselskapene å skaffe finansering.

Det har i løpet av kort tid blitt betydelig dyrere å få finansiering i oljeservicemarkedet.Kredittanalysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets påpeker overfor DN at mens kredittmarkedet har fungert «aldeles utmerket» som finansieringskilde både ute og hjemme både i år og i fjor, har man den seneste måneden sett et prisbyks for energisektoren.– Det er ett segment som internasjonalt har fått juling i den konteksten, gjennom at segmentets finansieringskostnader har økt mye, og det er høyrenteenergi. Der har det blitt ett prosentpoeng dyrere, sier Ringholm til avisen.Verdiene på eksisterende noterte obligasjonslån har også falt betydelig.Avkastningen for høyrenteenergiobligasjoner globalt har i det siste i snitt falt med 2,6 prosent. I samme periode har oljeserviceobligasjoner falt over åtte prosent, opplyser Ringholm.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også