Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner opp 1 prosent, eller innenfor intervallet [0,8, 1,1] prosent.«Nyheter knyttet til Brexit, Handelskrig og OPEC preger overskriftene fredag, dermed er det mye for investorene å ta innover seg. De amerikanske børsene derimot, steg torsdag kveld på meldinger om at USA og Kina nærmer seg en løsning på handelskonflikten. I Storbritannia har usikkerheten økt grunnet utkastet til Brexit-avtalen. Kanskje går britene nå mot en løsrivelse fra EU uten avtale (no-deal), eller kanskje går de for en ny folkeavstemming. Hvem vet? Oljeprisen har for øvrig kommet noe opp fra nivåene tidligere i uken, men spørsmålet er om OPEC vil gjøre produksjonsendringer for å løfte den ytterligere. Neste OPEC møte er 6. desember», skriver Berntsen.
De asiatiske markedene avrunder uken variert, og investorene fortsetter å vurdere om Kina og USA kan få ned temperaturen i handelskrigen før G 20-toppmøtet senere i november.I Japan faller Nikkei 0,7 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,6 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 0,5 prosent, og CSI 300 er opp 0,6 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,3 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,2 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,91 prosent.Ifølge Bloomberg News forblir aksjemarkedene volatile ettersom den kinesiske økonomien svekkes, og de usikre utsiktene for inntjening sammenfaller med at investorene fortsetter å tilpasse seg virkningen av en strammere amerikansk pengepolitikk. Politiske spenninger i Europa - fra Storbritannia til Italia - påvirker også sentimentet.- Hvis vi kan få en fremgang i handelsforbindelsene kan det kanskje være et løft. Men fordelene er sannsynligvis motvirket av forventningene om flere renteøkninger fra Fed. Det er en del av utfordringen akkurat nå, sier sjefsstrateg i FundX Investment Group, Jason Browne, til nettstedet.Oljeprisen er på vei opp igjen. Nå handles Brent-oljen for 67,29 dollar fatet, opp én prosent, mens prisen var 67,11 dollar fatet da børsen stengte torsdag.Redusert frykt for handelskrig sendte de amerikanske børsene opp torsdag kveld. Dow Jones klatret 0,83 prosent til 25.289,27, støttet av Apple og J.P. Morgans oppgang på 2,5 prosent. Caterpillar klatret fire prosent etter økt salgsvolum, mens Walmart og Home Depot dro ned noe. S&P 500 ble løftet 29 poeng til 2.730,42 poeng, tilsvarende en oppgang på 1,07 prosent.Nasdaq klatret hele 1,72 prosent til 7.259,03 poeng, med Alphabet og Netflix i tet, opp henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 864,74 torsdag, etter en nedgang på 0,73 prosent.Hiddn Solutions: Kl. 07.00, presentasjon på Felix konferansesenter kl. 08.00Arcus: Presentasjon på Hotel Continental kl. 08.00Gentian DiagnosticsNorge: Skatteregnskap, oktober, kl. 08.00EMU: KPI endelig, oktober, kl. 11.00USA: Industriproduksjon, oktober, kl. 15.15SSB: Godstransport med lastebil, 3. kvartal 2018, kl. 08.00SSB: Veitrafikkulykker med personskade, otkober 2018, foreløpige tall, kl. 08.00SSB: Livs- og skadeforsikringsselskaper, regnskap, 3. kvartal 2018, kl. 08.00Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)