Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2] prosent. «Brexit-prosessen fortsetter denne uken. Dermed må investorene være beredt på nyheter som potensielt sett kan gi økt volatilitet i finansmarkedene. Når det er sagt, den generelle volatiliteten er relativt stor fra før, gitt at verdens børser fremdeles er i korreksjonsmodus. Mange investorer, spesielt de asiatiske, venter på meldinger knyttet til den handelskrigen mellom USA og Kina. Landene skal for øvrig møtes for samtaler under det kommende G20-toppmøtet i slutten av måneden. Hvor vidt disse samtalene vil gi resultater gjenstår å se, dog dagens uavklarte situasjon er negativt for alle parter», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 872,61 fredag, etter en oppgang på 0,91 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.909 millioner kroner.Oppsvinget i oljeprisen løftet oljeaksjene på Oslo Børs, og Equinor endte opp 1,8 prosent til 208,70 kroner.Ellers la Aker BP på seg 0,5 prosent til 251 kroner, mens DNO klatret 3,2 prosent til 14,45 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,85 prosent til 67,33 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,32 prosent til 57,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,27 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.279 rigger i operasjon per 16. november. Det er to flere enn for en uke siden.I USA var det totale antallet rigger i drift 1.082, opp én fra uken før.Wall StreetDet endte blandet på Wall Street fredag. Dow Jones klatret 0,49 prosent til 25.413,22, mens S&P 500-indeksen endte opp 0,22 prosent til 2.736,27. Nasdaq falt derimot 0,15 prosent til 7.247,87.Totalt over uken endte imidlertid S&P 500 ned 1,6 prosent, mens både Dow Jones og Nasdaq begge ble svekket med over 2 prosent.Det har særlig vært teknologisektoren som har tynget Wall Street denne uken. Ifølge CNBC falt Apple hele 5,4 prosent, mens andre tech-relaterte aksjer som Amazon, Netflix og Facebook ble svekket med henholdsvis 7, 5,7 og fire prosent.Til tross for at de fleste pilene har pekt nedover på de amerikanske børsene den siste uken, lettet uttalelser fra Donald Trump stemningen noe fredag.- Kina ønsker å få i stand en avtale. De har sendt en liste over ting de er villige til å gjøre, sa Trump på et pressemøte ifølge NTB , og hevdet at at USA har mottatt en liste på 142 mulige innrømmelser fra Kina.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 0,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,45 prosent.Shanghai Composite klatrer 0,49 prosent, og CSI 300 styrkes 0,74 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,20 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,16 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er derimot ned 0,64 prosent, mens Straits Times i Singapore svekkes 0,72 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

  • Japan: Handelsbalanse, oktober
  • ECB: Handelsbalanse, september, kl. 10.00
  • ECB: Obligasjonskjøp, kl. 15.45
  • USA: NAHB-indeks, november, kl. 16.00
Annet
  • SSB: Overføringsflyktninger i Norge, kl. 08.00
  • SSB: Salg av petroleumsprodukt, oktober 2018, foreløpige tall, kl. 08.00
  • SSB: Banker og kredittforetak, 3. kvartal 2018, kl. 08.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)


Les også