Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag, der verdens børser falt kraftig tirsdag.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2] prosent.«Verdens børser falt tungt tirsdag, inkludert Oslo Børs. Det er i skrivende stund kun Oslo Børs som er i positivt territorium i 2018, godt hjulpet av en sterk sjømatsektor, samt god utvikling i Equinor-aksjen. Når det er sagt, oljeprisen har kommet kraftig ned den seneste tiden, noe som har påvirket oljerelaterte aksjer betydelig. Oljeprisen preges av overtilbud i kjølvannet av USAs sanksjoner mot Iran, samt lavere vekstimpulser globalt. Lavere oljepris er en betydelig stimulativ faktor for verdensøkonomien. Med andre ord er lav oljepris over tid, godt nytt for de aller fleste», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsInvestorene på Oslo Børs fikk juling tirsdag, der hovedindeksen stupte 2,8 prosent til 841,26. Det betyr at børsen har rast 11,3 prosent fra toppnoteringen på 948,48 3. oktober.Nedturen kom i kjølvannet av mandagens kraftige fall i USA, samt ytterligere fall fra start tirsdag. Indekstunge Equinor endte ned 2,0 prosent til 201,30 kroner, mens Aker BP ble svekket med 6,6 prosent til 226,60 kroner. DNO falt 5,0 prosent til 13,31 kroner.Flere oljeserviceaksjer fikk juling. Blant disse finner vi PGS, som falt 6,3 prosent til 18,65 kroner. Subsea 7 ramlet 7,0 prosent til 91,66 kroner.Golden Ocean og BW Offshore rapporterte sine kvartalstall og aksjene endte ned henholdsvis 6,8 prosent og 7,5 prosent. Hele børskommentaren her OljeprisenOljeprisen ramlet hardt tirsdag, men onsdag morgen er Brent-oljen opp 1,73 prosent til 63,61 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,87 prosent til 54,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,68 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Markedsaktører venter ifølge TDN Direkt nå økte råoljelagre i USA før Opec-møtet i begynnelsen av desember, der mulige produksjonskutt skal diskuteres. Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene steg med 2,8 millioner fat forrige uke til rundt 445 millioner fat.BNP Paribas spår at Opec vil bli enige om å kutte produksjonen ved det neste offisielle møtet 6. desember, og at Brent-prisen vil hente seg inn til 80 dollar per fat før årsslutt. For 2019 venter banken en snittpris på 69 dollar per fat for WTI, og en Brent-pris på 76 dollar per fat.Mandag uttalte den russiske energiministeren Alexander Novak at landet planlegger å signere en partnerskapsavtale med Opec, og at denne vil bli diskutert på det kommende møtet.USADet var kraftig og bred nedgang på Wall Street tirsdag. Alle de tre indeksene Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 er nå omtrent på samme nivåer som bunnen i slutten av oktober.- Dette ser ut som de samme bekymringene som utløste fallet i oktober. Det er bekymringer om avtakende økonomisk vekst. Jeg tror disse folkene tar feil, men det er de som har kontrollen på dette tidspunktet, sier Craig Callahan i Icon Funds, til CNBC.Dow Jones falt 2,21 prosent til 24.465.64 poeng. Nasdaq endte ned 1,70 prosent til 6.908,82 poeng, mens S&P 500 gikk tilbake 1,82 prosent til 2.641,89 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaDe asiatiske børsene åpnet nok en gang med nedgang etter opprulling av skandaler i bilindustrien og pessimisme i aksjemarkedet.Hang Seng-indeksen gikk ned med 1,33 prosent til 25.619,86 poeng ved åpning onsdag, mens den toneangivende Shanghai-indeksen sank 0,98 prosent til 2.619,82 poeng.Nikkei-indeksen gikk ned 1,49 prosent til 21.261,66 poeng mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,58 prosent til 1.600,06 poeng.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Borr Drilling Limited
 • BW LPG Limited: 12:00, telefonkonferanse 12:00
 • Eidesvik Offshore ASA
 • Reach Subsea ASA
Makro
 • Norge: AKU-ledighet, september 08:00
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd 14:30 (OBS: Kommer vanligvis på torsdager, fremskyndet på grunn av Thanksgiving)
 • USA: Varige goder, oktober 14:30
 • USA: Michigan-indeksen endelig, november 16:00
 • USA: Bruktboligsalg, oktober 16:00
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
Kilder: Oslo Børs og TDN Direkt