Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,1] prosent.«De asiatiske børsene endte blandet tirsdag, til tross for solid aksjeoppgang på Wall Street mandag kveld. I tillegg er oljeprisen noe ned fra gårsdagens nivåer. Når det er sagt, de aller fleste investorer venter nå på helgens G20-møte, der handelskonflikten mellom USA og Kina vil være hovedfokus. Landenes to presidenter, Trump og Xi Jinping, skal for øvrig møtes for å diskutere eventuelle løsninger på den pågående handelskrigen. Med andre ord kan bevegelsene i aksjemarkedene bli store i neste uke, gitt muligheter for ulike utfall av Trump og Xi Jinpings møte», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen endte mandag opp 1,88 prosent, til 852,84. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.673 millioner kroner. Med forrige ukes nedtur er aksjer nå nede på nivåene fra bunnen i oktober, og i tillegg har Oslo Børs falt over 10 prosent fra toppen.Det skriver Nordeas sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein. «Dermed ligner korreksjonen vi er inne i mer på de ni forrige «korreksjonene» i dette oppgangsmarkedet, ettersom vi nå har fått den «vanlige» doble bunnen i markedet», skriver analytikeren.DNO meldte mandag at de nå vil legge inn et bud på alle aksjene i Faroe Petroleum , og DNO-aksjen klatret 3,51 prosent til 13,42 kroner.Blant de mest omsatte aksjene dominerte grønnfargen, med unntak av Marine Harvest som falt 0,10 prosent til 197,55 kroner. Telenor styrket seg 2,39 prosent. Yara og Norsk Hydro steg henholdsvis 2,84 og 1,80 prosent. Mandagens største vinner på Oslo Børs ble Avocet Mining med en oppgang på 19,60 prosent, mens Philly Shipyard toppet taperlisten med et fall på 17,81 prosent. Hele børskommentaren her OljeprisenTirsdag morgen er Brent-oljen ned 0,56 prosent til 60,14 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,79 prosent til 51,22 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,88 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Analytikere fremhever ifølge TDN Direkt at fremtidsutsiktene på kort sikt ser «bearish» ut.«Det ser sannsynlig ut med enda en periode med svakhet i oljemarkedet denne uken mens investorene følger med på diskusjonene mellom Saudi-Arabia og Russland på G20-møtet», skriver analytikerne i ANZ i en kundeoppdatering ifølge nyhetsbyrået.«Det er allikevel håp om at ting kan stabilisere seg. Khalid al-Falih og Alexander Novak, den saudi-arabiske og den russiske oljeministeren, vil reise til møtet sammen og sies å se på forslag for å stoppe den nylige prisnedgangen», fortsetter ANZ.USADet er gode muligheter for at kjerneinflasjonen i USA vil falle under to prosent igjen snart, viser nye undersøkelser utført av Federal Reserve Bank of San Francisco, melder Marketwatch.com.To prosent er inflasjonsmålet til Den amerikanske sentralbanken (FED) og faller kjerneinflasjonen (KPI uten mat og energi) under to prosent igjen reduseres også sannsynligheten for de rentehevingene som flere har ventet neste år.Ifølge CME FedWatch Tool er det fremdeles 79,2 prosent sannsynlighet for at FED hever renten til 2,25-2,5 prosent 19. desember, men det er foreløpig godt under 50 prosent sannsynlighet for renteheving på alle FEDs rentemøter neste år. Og FED skal visstnok aldri ha hevet renten uten at det på forhånd har vært mer enn 50 prosent sannsynlighet for renteheving.Dette kan ha bidratt til lettelsesrallyet på børsene i New York mandag, men så er det samtidig ikke uvanlig med denne typen oppgang første hele børsdag etter Thanksgiving. I tillegg ga oppgangen i oljeprisen energiaksjene et løft.Dow Jones endte opp 1,46 prosent til 24.640,24. S&P 500 steg 1,55 prosent til 2.673,24. Nasdaq endte opp 2,1 prosent til 7.081,85.Hele USA-kommentaren herDette skjer i dagResultaterFlex LNG: Kl. 07.00, telefonkonferanse kl. 08.30Magnora: Kl. 08.00, telefonkonferanse kl. 10.00Seadrill: Webcast kl. 16.30Makro

  • Tyskland: Importpriser, oktober, kl. 08.00
  • Sverige: Handelsbalanse, oktober, kl. 09.30
  • USA: FHFA boligpriser, september, kl. 15.00
  • USA: S&P/Case Shiller boligprisindeks, september, kl. 15.00
  • USA: Forbrukertillit, november, kl. 16.00
Annet
  • Evry: Kapitalmarkedsdag i selskapets lokaler på Fornebu, kl. 09.00
  • Gjensidige Forsikring: Kapitalmarkedsdag i London, kl. 12.00 (lokal tid)
  • USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)