Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6] prosent.«USA og Kina har møter, eller samtaler, på en rekke plan i forkant av helgens G20-møte, ifølge Larry Kudlow, en av Trumps nærmeste rådgivere. Denne informasjonen har blitt tatt godt imot blant de asiatiske investorene. Flere av de toneangivende indeksene i regionen er opp over en prosent onsdag morgen. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall noe. Oljeprisen har for øvrig ikke endret seg mye fra i går», skriver Berntsen i morgenrapporten,Oslo BørsHovedindeksen steg tirsdag 0,5 prosent til 856,77. Omsetningen beløp seg til 4,1 milliarder kroner.John Fredriksen har grunn til å smile etter flere oppturer på Oslo Børs tirsdag.John Fredriksens riggselskap Seadrill la frem et tap på 245 millioner dollar i 3. kvartal. Aksjen endte likevel opp 2,0 prosent til 128,98 kroner.John Fredriksen-dominerte Flex LNG snudde minus til pluss i 3. kvartal, og aksjen steg 10,5 prosent til 13,80 kroner.Kepler Cheuvreux oppgraderte sin anbefaling på Fredriksens tankrederi Frontline fra hold til kjøp, og oppjusterte kursmålet fra 43 til 98 kroner. Frontline steg 14,2 prosent til 62,60 kroner.Songa Bulk steg hele 15,9 prosent til 2,33 kroner. Tirsdag ettermiddag ble det kjent at styret i selskapet foreslår et ekstraordinært utbytte på 2,25 kroner per aksje.Hele børskommentaren her OljeprisenOnsdag morgen er Brent-oljen opp 1,28 prosent til 60,98 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,24 prosent til 52,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,17 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.USADet endte med oppgang på Wall Street tirsdag, etter at indeksene beveget seg flere ganger fra rødt til grønt og omvendt.Ifølge CNBC fikk markedene drahjelp av rykter om at det foregår mye kommunikasjon på alle nivåer mellom Det hvite hus og kinesiske myndigheter, i forkant av møtet mellom de to partene på G-20 møtet fredag. Investorene håper på at USA og Kina skal komme til en avtale om handel. Det virker som om investorene trosser gårsdagens intervju med The Wall Street Journal, hvor Trump sa at det er lite sannsynlig at han vil akseptere Kina sin forespørsel om å ikke fortsette å øke toller ytterligere etter januar 2019.- Hele året avhenger av de neste få ukene. Det meste av det som skjer er geopolitisk relatert. Hvis vi får klarhet i forhold som det italienske budsjettet, Brexit og spesielt handelskonflikter, kan det være positivt for markedene, sier Brent Schutte i Northwestern Mutual Wealth Management til CNBC.Dow Jones steg 0,44 prosent til 24.748,73 poeng. Nasdaq endte opp 0,01 prosent til 7.082,70 poeng, mens S&P 500 klatret 0,33 prosent til 2.682,20 poeng.Hele USA-kommentaren herAsiaNikkei-indeksen i Tokyo stiger 1,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen nøyer seg med en oppgang på 0,5 prosent.I Kina stiger Shanghai Composite-indeksen 0,7 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,8 prosent.Også ellers i regionen peker pilene oppover. Koreanske Kospi er opp 0,3 prosent og Straits Times i Singapore klatrer 0,2 prosent.Tekniske nivåer«Osebx endte opp 0,46 prosent til 856,77 poeng tirsdag, etter test av støtte ved 840 poeng. Indeks har også støtte ved 823, 818 og 794 poeng, og motstand ved 863 og 882», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagResultater
 • B2Holding ASA
 • Jinhui Shipping and Transport. Ltd
Makro
 • Sverige: Detaljhandel, oktober 09:30
 • ECB: M3, oktober 10:00
 • USA: Handelsbalanse for varer, oktober 14:30
 • USA: Varelagre foreløpig, oktober
 • USA: BNP, andre beregning, 3 kv. 14:30
 • USA: Nyboligsalg, oktober 16:00
 • USA: Richmond Fed-indeks 16:00
Annet
 • B2Holding ASA: Kapitalmarkedsdag 09:15
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
 • USA: Baker Hughes ukentlig oljeriggtelling 19:30
Kilder: Oslo Børs og TDN Direkt


Les også