Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag, der G20-møtet starter. Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4] prosent.«I dag starter G20-møtet der store globale temaer skal diskuteres, deriblant handelskrig, Brexit og oljeprisfall. Hvorvidt dette vil lede til en mer friksjonsfri verden gjenstår å se, i alle fall er det muligheter for at USA og Kina kan nærme seg dersom de finner en løsning på handelskonflikten. Når det er sagt, USA og Kina er sterkt avhengige av hverandre gitt at USA skylder Kina enorme summer. Med andre ord så ligger det i kortene at en løsning vil finne sted, dog ikke nødvendigvis i løpet av helgen. Oljeprisen er svakt opp fra gårsdagens nivåer, noe som isolert sett er positivt for Oslo Børs», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 861,78 torsdag, etter en oppgang på 0,86 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.178 millioner kroner.Oljeprisen snudde opp i løpet av ettermiddagen torsdag, og DNO steg 4,2 prosent, mens Aker BP klatret 4,3 prosent i kjølvannet av onsdagens positive Pareto-oppdatering . Petroleumstilsynet har også gitt sistnevnte samtykke til lete- og produksjonsboring i Nordsjøen.Norsk Hydro falt 1,1 prosent da selskapet avholdt kapitalmarkedsdag i London .LNG-markedet ser lovende ut, og Höegh LNG la frem sterke kvartalstall og ble belønnet med en oppgang på 21,4 prosent.Odfjell Drilling la også frem kvartalstall og løftet inntektene , men svekket bunnlinjen kraftig i 3. kvartal. Aksjen steg likevel 7,4 prosent.Gaming Innovation Group spratt opp 7,9 prosent etter å ha signert en milepælkontrakt med Hard Rock International.Hele børskommentaren her OljeprisenFredag morgen er Brent-oljen opp 0,35 prosent til 59,72 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,08 prosent til 51,49 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oljeprisene snudde opp torsdag ettermiddag. Lagerbyggingen var høyere enn ventet i USA også i forrige uke, og dermed fortsetter trenden for tiende uke på rad.Snuoperasjonen henger sammen med et Reuters-oppslag om at Russland har blitt stadig mer overbevist om å kutte produksjonen sammen med OPEC.Landet skal være i samtaler med Saudi-Arabia om timing og volum, forteller kilder i industrien til nyhetsbyrået.USAVerdens toppledere er i ferd med å samle seg i Argentina for helgens viktige G20-møte.Donald Trump har samtidig kansellert sine møter med Vladimir Putin etter at den russiske presidenten ikke har løst opp i konflikten som oppsto i Kertsjstredet mellom den russiske marinen og ukrainske fartøy den 25. november.Videre sier den amerikanske presidenten at han ikke er langt unna å få på plass en handelsavtale mellom USA og Kina. I kjent stil er Trump likevel usikker på om han ønsker å drive avtalen i land.- Akkurat nå kommer det milliarder på milliarder av dollar til USA i form av tariffer og skatter, så jeg vet ikke helt, sa Trump torsdag rett før han dro til Argentina.Torsdag endte Dow Jones dagen på 25.338,84 poeng, ned 0,11 prosent. S&P 500 falt 0,22 prosent til 2.738,80 poeng, mens Nasdaq endte med en nedgang på 0,25 prosent til 7.273,08 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 0,41 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,63 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,06 prosent, og CSI 300 er opp 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,40 prosent.Kospi i Sør-Korea faller derimot 0,77 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 1,58 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,47 prosent.Hele Asia-kommentaren herTekniske nivåer«Osebx klatret 0,86 prosent til 861,78 poeng torsdag. Indeks har støtte ved 840, 823, 818 og 794 og motstand ved 863 og 882», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagResultater
 • MPC Container Ships: Telefonkonferanse kl. 15.00
 • Aega
 • Element
 • Northern Drilling
 • RomReal
 • Songa Bulk
Makro
 • Japan: industriproduksjon foreløpig, oktober
 • Kina: PMI, november
 • Norge: Varekonsum, september, kl. 08.00
 • Norge: Detaljhandel, oktober, kl. 08.00
 • Norge: Kredittindikator, oktober, kl. 08.00
 • Tyskland: Detaljhandel, oktober, kl. 10.00
 • Frankrik: KPI foreløpig, november, kl. 08.45
 • Norge: NAV-ledighet, september, kl. 10.00
 • EMU: KPI, november, kl. 11.00
 • EMU: Arbeidsledighet, november, kl. 11.00
 • Italia: KPI foreløpig, november, kl. 11.00
 • USA: Chicago-PMI, november, kl. 15.45
Annet
 • SSB: Arbeidskraftskostnadsindeks, 3. kvartal 2018, foreløpige tall, kl. 08.00
 • SSB: Avfall fra tjenesteytende næringer, 2017, kl. 08.00
 • NHY: Kapitalmarkedsdag, London
 • USA: Baker Hughes ukentlig oljeriggtelling, kl. 19.30
 • G20-møte i Buenos Aires, Argentina
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)