Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,6 prosent, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8] prosent. «På en måned har oljeprisen falt fra 86 dollar fatet til under 70 dollar fredag. Høyere produksjon fra OPEC-landene, Russland og USA, samt svekkede utsikter for global vekst er hovedgrunnen til prisnedgangen. Saudi Arabia, OPECs ledende medlem, har i løpet av helgen gitt uttrykk for at de vil redusere sin egen produksjon i desember, noe som har sendt oljeprisen opp et par prosent mandag. Hvorvidt OPEC som kollektiv vil gjøre det samme gjenstår å se. Neste OPEC møte finner sted den 6. desember. De asiatiske børsen endte for øvrig flatt i natt», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsFredag endte hovedindeksen på 886,44, ned 0,68 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.723 millioner kroner. Salmar var den store børsstjernen fredag og slo til med ny all-time high etter å ha levert knalltall , og aksjen endte opp 10,89 prosent.Aker BP var en av tungvekterne som falt tungt, og oljeselskapet falt 4,36 prosent.Hugo Games opplevde også nedgang, og falt 9,52 prosent etter en oppdatering, der omsetningen og lønnsomhet fra spillet ikke har materialisert seg .Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 2,05 prosent til 71,62 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,51 prosent til 61,10 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.277 rigger i operasjon per 9. november. Det er 12 flere enn for en uke siden.I USA var det totale antallet rigger i drift 1.081, opp 14 fra uken før.Antall amerikanske oljerigger steg med 12, til 886. Antallet gassrigger var 195, opp to fra uken før.USADe amerikanske børsene avsluttet en positiv uke med fall. De fire foregående dagene opplevde Wall Street oppgang.Fredagens fall begrunnes ifølge Marketwatch blant annet med oljeprisfall og svakere tall for kinesisk økonomi. Bankene fikk også juling.Dow Jones endte ned 0,8 prosent til 25.989,30, mens S&P 500 falt 0,9 prosent til 2.781,01. Nasdaq kunne vise til et fall på 1,7 prosent til 7.406,90.Hele USA-kommentaren herAsiaDet er små utslag på børsene i Japan og Hong Kong mandag, mens de kinesiske markedene styrker seg.I Japan stiger Nikkei 0,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,08 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,70 prosent, og CSI 300 er opp 0,70 prosent. Han Seng i Hong Kong styrkes 0,07 prosent.Kospi i Sør-Korea faller derimot 0,40 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,33 prosent, mens Straits Times i Singapore svekkes 0,37 prosent.Dette skjer i dagResultater

  • Otello: Presentasjon på Felix konferansesenter kl. 08.00
  • Askim og Spydberg Sparebank
  • Point Resources
  • Indre Sogn Sparebank
Annet
  • SSB: Innvandrerhusholdninger. Husholdningssammensetning og boforhold, kl. 08.00
  • SSB: Byggekostnadsindeks for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, oktober 2018, kl. 08.00
  • SSB: Strukturstatistikk for industri og bergverksdrift, 2017, foreløpige tall, kl. 08.00
  • SSB: Bygge- og anleggsvirksomhet, strukturstatistikk, 2017, foreløpige tall, kl. 08.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)