Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag, der oljeprisen fortsetter å rase.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [-0,5, 0] prosent. «Oljeprisen har falt jevnt og trutt siden 4. oktober og står nå i 65 dollar per fat. Bare det siste døgnet er prisen ned nye tre prosent. Dette vil med stor sannsynlighet presse de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs ytterligere ned i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Det er heller ikke utenkelig at Equinor faller under 200 kroner som en følge av dette. Når det er sagt, lavere oljepris er positivt for transportsektoren. Med andre ord kan det tenkes at flyselskaper som Norwegian og SAS vil klare seg bedre i tiden fremover. I tillegg er lavere oljepris godt nytt for verdensøkonomien, som gjennom sommeren og høsten har slitt med både høy oljepris og sterk dollar. De asiatiske børsene endte blandet onsdag, mens de toneangivende indeksene i USA endte relativt flatt tirsdag kveld», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsOljeprisfallet bidro sterkt til tirsdagens fall på Oslo Børs, der hovedindeksen endte ned 1,3 prosent til 875,43, mens omsetningen var på 5,5 milliarder kroner.Verdiene på selskapene som er notert på Oslo Børs falt med rundt 46 milliarder kroner. Oljeaksjene fikk kjørt seg. Equinor stupte hele 4,3 prosent til 203,30 kroner, tilsvarende et verdifall på 31 milliarder kroner. DNO raste 10,3 prosent, mens Aker BP slapp billigere unna og falt 2,7 prosent.Ellers la flere selskaper frem kvartalstall. Next Biometrics tapte nok en gang over 40 millioner kroner og aksjen endte ned 14,1 prosent.DOF og Panoro Energy la begge frem røde kvartalstall og aksjene stupte henholdsvis 7,5 prosent og 7,0 prosent. Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,29 prosent til 65,25 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,41 prosent til 55,46 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Bare den siste uken har Brent-oljen falt fra om lag 72 dollar til drøye 65 dollar, og har nå falt 12 dager på rad, som aldri har skjedd før.Det seneste fallet i oljeprisene skjedde etter at Donald Trump i en Twitter-melding mandag oppfordret OPEC til å ikke redusere produksjonen.Søndag uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih at landet planlegger å redusere oljetilbudet ut i markedet med 500.000 fat per dag i desember.OPEC kom også tirsdag med sin månedsrapport hvor den globale oljeetterspørselen for 2018 estimeres til 98,79 millioner fat per dag, det samme som i forrige rapport. Den globale oljeetterspørselen for 2019 estimeres nå til 100,08 millioner fat per dag, en nedjustering på 70.000 fat fra forrige rapport.2019-produksjonen utenfor OPEC (non-OPEC) estimeres nå til 62,09 millioner fat per dag, som tilsvarer en oppjustering på 200.000 fat per dag sammenlignet med forrige rapport.- Det har kommet til et punkt hvor det ikke lenger ser ut til å dreie seg om fundamentale faktorer, men et fullstendig kollaps i prisene, sier analytiker Phil Flynn i Price Futures Group til Reuters.USAEtter å ha vært i både grønt og rødt flere ganger i løpet av handelsdagen, endte det med nedgang på Wall Street tirsdag.Det skjedde samtidig med at oljeprisene raste ned til de laveste nivåene siden mars. Ikke overraskende ble energisektoren den dårligste sektoren i dagens handel.Ifølge CNBC fikk indeksene noe drahjelp etter at Larry Kudlow, økonomisk rådgiver i Det hvite hus, bekreftet informasjon om nye handelsrelaterte samtaler mellom USA og Kina.Børsene har den seneste perioden vært volatile på grunn av frykt for handelskrig, stigende renter og avtakende økonomisk vekst. Bare så langt dette kvartalet er fryktindeksen VIX opp om lag 70 prosent.Dow Jones falt 0,40 prosent til 25.286,49 poeng. Nasdaq endte uendret til 7.200,87 poeng. S&P 500 falt 0,15 prosent til 2.722,87 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaTrenden er relativt entydig i Asia i dag, der set har kommet flere nøkkeltall fra Japan og Kina i løpet av morgenkvisten. Så langt er Nikkei-indeksen i Japan opp 0,1 prosent. Topix-indeksen står i pluss 0,3 prosent.I Kina er Shanghai Composite-indeksen ned 0,1 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong og koreanske Kospi faller 0,4 prosent.Straits Times i Singapore er ned 0,7 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Apptix ASA
 • Arendals Fossekompani ASA
 • Baltic Sea Properties AS
 • Bouvet ASA: presentasjon 08:30
 • BRAbank ASA (LIVE webcast 09:30)
 • Epic Gas Ltd.
 • Grong Sparebank
 • Kid ASA: 08:00, presentasjon 09:00
 • Pioneer Property Group ASA
 • Sbanken ASA: 07:00 (LIVE webcast 08:30)
 • Selvaag Bolig ASA: 07:00 (LIVE webcast 08:30)
 • Shelf Drilling, Ltd.
 • Sino Agro Food Inc.
 • TargetEveryOne AB
 • Team Tankers International Ltd.
Makro
 • Japan: BNP foreløpig, 3.kv
 • Japan: Industriproduksjon endelig, september
 • Kina: Detaljhandel, oktober
 • Kina: Industriproduksjon endelig, oktober
 • Tyskland: BNP foreløpig, oktober 08:00
 • Frankrike: KPI endelig, oktober 08:45
 • Spania: KPI endelig, oktober 09:00
 • Sverige: KPI oktober 09:30
 • Storbritannia: KPI, oktober 10:30
 • Storbritannia: PPI, oktober 10:30
 • EMU: Industriproduksjon, september 11:00
 • EMU: BNP foreløpig, 3.kv 11:00
 • EMU: Sysselsetting foreløpig, 3.kv 11:00
 • USA: KPI, oktober 14:30
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • IEA: Månedlig rapport 10:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
Kilder: TDN Direkt, Oslo Børs og Hegnar.no