Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,4 prosent, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,3] prosent. «Utkastet til brexit-avtalen skal nå være klart, men det skal antakelig mye til om denne avtalen vil bli godkjent av parlamentet. Ettersom tiden begynner å bli knapp med tanke på å få på plass en avtale øker sannsynligheten for en ny folkeavstemning om løsrivelse fra EU. Alternativt blir det en hard brexit. Det vil si, en britisk løsrivelse uten en avtale i bunn. En hard brexit innebærer at britene må forholde seg til reglene i WTO med tanke på fremtidig handel. Oljeprisen er for øvrig ned én dollar fra gårsdagens nivåer, noe som vil legge et viss press på aksjekursene i oljerelaterte selskaper i dag. De asiatiske børsene derimot, endte for det meste opp torsdag», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag 0,50 prosent før den sluttet på 871,08 poeng. Det ble omsatt aksjer for 6,45 milliarder kroner.Store selskaper som Yara og DNB falt henholdsvis 6,55 prosent og 2,18 prosent mens Telenor kunne vise til en oppgang på 0,65 prosent.Flere selskaper la frem kvartalstall,
som du finner her. Hele børskommentaren her de amerikanske oljelagrene steg med 8,8 millioner fat Hele USA-kommentaren her nok en rød dag på Wall Street Hele Asia-kommentaren her
 • Veidekke: Kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 08.00
 • Techstep: Kl. 07.00, presentasjon i Vika Atrium kl. 10.00
 • Awilco LNG: Presentasjon i selskapets lokaler kl. 09.30
 • American Shipping Company
 • American Tanker
 • EAM Solar
 • Hunter Group
 • Jæren Sparebank
 • Norwegian Energy Corporation
 • Santander Consumer Bank
 • VV Holding
 • Ziton
 • Premier Oil
 • Sverige: Ledighet, oktober, kl. 09.30
 • Storbritannia: Detaljhandel, oktober, kl. 10.30
 • EMU: Handelsbalanse, september, kl. 11.00
 • USA: Empire-indeksen, november, kl. 14.30
 • USA: Detaljhandel, oktober, kl. 14.30
 • USA: Philly Fed-indeksen, kl. 14.30
 • USA: Importprisindeksen, oktober, kl. 14.30
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
 • SSB: Kostnadsindeks for lastebiltransport, oktober 2018, kl. 08.00
 • SSB: Lufttrasport, 3. kvartal 2018, kl. 08.00
 • SSB: Banker og kredittforetak, september 2018, kl. 08.00
 • SSB: Utenrikshandel med varer, oktober 2018, foreløpige tall, kl. 08.00
OljeprisenThe American Petroleum Institute (API) rapporterte onsdag kveld at i uken som ble avsluttet 9. november.Tallene som ble rapportert en dag senere enn vanlig, på grunn av Veterans Day mandag, viste også at bensinlagrene steg med 188.000 fat, mens lagrene av destillater falt med 3,2 millioner fat.Lagertallene bidro til å snu oljeprisen ned igjen onsdag kveld og prisen på lettoljen falt raskt fra 56,25 til 55,85 dollar i elektronisk handel.Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,09 prosent til 66,18 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,12 prosent til 56,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,26 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.USAPilene pekte nedover på Wall Street onsdag, i kjølvannet av at konsumprisene i USA kom inn omtrent som forventet.Tall fra amerikanske myndigheter viste at konsumprisene steg med 0,3 prosent i oktober, sammenlignet med september. År over år steg indeksen med 2,5 prosent, mens kjerneinflasjonen var opp 2,1.- Jeg tror aksjemarkedet opplever en fortsettelse av salgstrykket som begynte i begynnelsen av oktober. Hvis investorene ikke forstår hva som lå bak nedsalget eller hva som startet det, nøler man med å kjøpe. Det vedvarende nedsidepresset fører til at investorene ikke vil eie så mye aksjer, særlig ettersom volatiliteten og salgstrykket fortsetter, sa Robert Pavlik, investeringsstrateg hos SlateStone Wealth, til CNBC.Dow Jones falt til 25.080,50 poeng, ned 0,81 prosent. S&P 500 falt til 2.701,58 poeng, ned 0,76 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 7.136,39 poeng, ned 0,90 prosent.AsiaDet er variert stemning på Asia-børsene torsdag morgen, morgenen etter .I Japan faller Nikkei 0,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,35 prosent.Shanghai Composite klatrer derimot 0,76 prosent, og CSI 300 er opp 0,57 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,07 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,06 prosent, og Strait Times i Singapore stiger 0,14 prosent.Dette skjer i dagResultater Resultater, utenlandske Makro Annet Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)