DHT bekrefter: Selger to Aframaxer

Svein Moxnes Harfjeld Co-CEO (t.h.) og Trygve P. Munthe Co-CEO (t.v.) Foto: DHT Holdings

Det USA-noterte rederiet blir dermed et rendyrket VLCC-rederi.

Tankrederiet DHT Holdings har en flåte på 27 VLCCer - Very Large Crude Carriers - og to Aframax-skip.Den seneste tiden har det blitt spekulert i om rederiet er i ferd med å selge de to sistnevnte for å bli et rendyrket VLCC-rederi.I kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag kveld, bekrefter rederiet at det har blitt enig med en ikke-navngitt aktør om hovedvilkårene for et salg.Totalt skal Aframaxene - DHT Cathy og DHT Sophie - selges for 24,3 millioner dollar, tilsvarende vel 200 millioner kroner.I forbindelse med det planlagte salget har rederiet bokført en nedskrivning på 3,5 millioner dollar i tredje kvartal.Fartøyene på 115.000 dødvekttonn som er fra 2003 og 2004, bærer en total gjeld på 8,7 millioner dollar.Salget vil derfor gi en netto kontanteffekt på 15,4 millioner dollar etter at den utestående gjelden har blitt tilbakebetalt.DHT Holdings er registrert på Bermuda, børsnotert i USA og styres av nordmennene Svein Moxnes Harfjeld og Trygve P. Munthe fra Blystad-bygget Haakon VIIs Gate 1 i Oslo. Varme anbefalingerPareto Securities valgte nylig å oppgradere DHT-aksjen til «kjøp» fra «hold», samt oppjustere kursmålet til 6,4 dollar, fra tidligere 4,6 dollar.Rederiet er også en favoritt hos Clarksons Platou Securities som opererer med et kursmål på 10 dollar pr. aksje. Tankaksjen omsettes torsdag kveld norsk tid for 5,13 dollar i USA etter en opptur på rundt to prosent.De norske meglerhusene, og spesielt Clarksons Platou, ser dermed betydelig oppsideLes også: - Drømmescenario for tankrederne