DNB lanserer ny app

DNB lanserer en app for små bedrifter som skal gjøre det lettere å styre bedriften.

- Vi har kalt verktøyet Puls fordi det tar pulsen på bedriften og gir deg oversikt over økonomien. Puls forteller deg hvordan det står til med bedriften. Du får tatt pulsen på økonomien din rett og slett, forteller Benedicte Schilbred Fasmer, som er konserndirektør for DNBs bedriftskunder.I Puls kombineres data fra banken, Brønnøysundregistrene og Skatteetaten. I tillegg kan du velge å dele informasjon fra regnskapssystemet ditt. Du får opp en saldoprognose og nøkkeltall, og kan godkjenne regninger og sammenligne med konkurrenter, opplyser DNB. - DNB Puls skal være din digitale økonomirådgiver. Du får en status på bedriftens finansielle stilling og utvikling, sier Schilbred Fasmer.Vil gjøre det lettere- Vi ønsker å gi kundene informasjon som er så god at de får det de trenger før de vet at de trenger det. Banken tar seg av det økonomiske slik at bedriftslederne kan bruke tiden sin på det de er gode på, nemlig å drive bedriften sin, sier Schilbred Fasmer.Appen sammenlikner blant annet nøkkeltall med konkurrentene og bransjen man operer i. I tillegg gir verktøyet råd med utgangspunkt i bedriftens likviditet og lønnsomhet.- Du kan søke opp hvilken som helst bedrift. Appen har et kart der du kan zoome inn og ut, eller du kan søke opp spesifikke bedrifter, forteller Schilbred Fasmer.Nøkkeltallene viser driftsmargin brutt ned på varekostnad, lønnskostnad og andre driftskostnader. Appen viser også hvilken kreditt du har gitt dine kunder og den kredittiden du får fra leverandører. Lars Grini som driver foodtruck-selskapet Helt Rå, gleder seg til å bruke verktøyet.- Jeg skulle gjerne hatt dette nå, jeg. Nøkkeltall som lønnskostnader og varekostnader er noe jeg styrer etter, og med Puls kan jeg lett følge med på tallene via appen. Med Puls får du raskt oversikt, og viser om du vil overleve eller ikke. Det er også greit å få påminnelser om fakturaer som skal betales, sier Lars Grini.


Les også