DNB Markets-analytiker: - Ikke i nærheten av smertegrensen enda

Det skal mer til enn en aksjemarkedkorreksjon eller to, før dette har en innstrammende effekt på økonomisk vekst, mener Ingvild Borgen Gjerde.

Brexit-forhandlingene i Storbritannia vil naturlig nok prege uken. Utover dette vil fokuset først og fremst ifølge DNB Markts' rente- og valutastrateg Ingvild Borgen Gjerde rette seg mot USA på onsdag, der referatet fra det siste rentemøtet i Federal Reserve publiseres på kvelden, og Fed-sjef Powell holder en tale i New York.Den vedvarende uroen i finansmarkedene i høst har ifølge Borgen Gjerde bidratt til økt spekulasjon knyttet til hvor Feds smertegrense går, og når de eventuelt vil signalisere at de vil bremse opp med rentehevingene som følge av turbulensen i markedet.«Vi tror ikke vi er i nærheten av denne smertegrensen enda, ettersom veksten i amerikansk økonomi er svært solid, og prispresset er tiltakende, skriver analytikeren.Hun mener det skal mer til enn en aksjemarkedkorreksjon eller to, før dette har en innstrammende effekt på økonomisk vekst.«Markedsaktører har kanskje litt for lett for å glemme at Feds mål for pengepolitikken først og fremst er å sikre stabil inflasjon og sysselsetting, ikke investorenes avkastning i aksjemarkedet».Etter onsdag, vil fokuset ifølge analytikeren rett seg mot Argentina og G20-toppmøtet i helgen, der president Xi og Trump skal møtes for å diskutere handel.


Les også