DNB Markets-analytiker: - Tegn på at dagen i dag ikke blir like ille

Analytiker i DNB Markets om børsuroen og dagens utvikling.

“Det ble nok en rød dag på børsene i går, med fall over hele linjen”, skriver makroøkonom og analytiker Ole A. Kjennerud i DNB Markets i morgenrapporten.I USA falt Nasdaq-indeksen med 1,7 prosent, etter nedgang på tre prosent dagen før. Den litt mindre teknologitunge S&P 500 falt med 1,8 prosent og er med det tilbake på bunnivået fra oktober.I Europa var ikke stemningen stort bedre. I Tyskland falt Dax’en med 1,6 prosent, mens børsene i Paris og Milano falt med henholdsvis 1,2 og 1,9 prosent.“Med nok et fall i oljeprisen – Brent er ned ca. 3 dollar per fat til 63.6 dollar siden i går morges - var stemningen hakket verre her hjemme, med nedgang på Oslo Børs på 2,8 prosent”, fortsetter Kjennerud.Han peker på at kronen ikke overraskende har falt, med oppgang i EURNOK på 0,5 prosent til 9,76.“I den grad vi kan lese noe positivt ut av børsutviklingen så er det at fallet på de asiatiske børsene har vært mer moderat. Tokyobørsen er ned 0,5 prosent i morgentimene i dag, mens den teknologitunge Taipeibørsen er marginalt opp. Futureindeksen til S&P 500 er også litt opp i løpet av natten, noe som kan være et tegn på at dagen i dag ikke blir like ille som gårsdagen”, skriver Kjennerud i rapporten. Mens børsnedgangen i oktober var drevet av en reprising som følge av høyere renter, er uroen de siste dagene ifølge analytikeren mer preget av frykt for at veksten vil avta globalt.“Det bør først og fremst ses i lys av svakere nøkkeltall, ikke at konsensus for global vekst har kommet mye ned den siste tiden”, mener Kjennerud.Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også