FILE - In this October 2008 file photo, farm-raised Atlantic salmon move across a conveyor belt as they are brought aboard a harvesting boat near Eastport, Maine. With the stocks of wild Atlantic salmon having been reduced to dangerously low levels, farm-raised Atlantic salmon have become a popular food staple. (AP Photo/Robert F. Bukaty, File) Robert F. Bukaty

- En giftig cocktail

Norway Royal Salmon har lagt frem sine kvartalstall, og det er flere faktorer som ifølge analytiker blander seg til en giftig cocktail.

Norway Royal Salmon (NRS) la tirsdag frem kvartalstall der resultat etter skatt havnet på 152,46 millioner kroner i 3. kvartal 2018, ned fra 189,87 millioner kroner i samme kvartal i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 879,04 millioner kroner, sammenlignet med 1.360,29 millioner kroner i 3. kvartal 2017.NRS opprettholder guidingen for 2018 til 40.000 tonn, og venter for 2019 en slakting på 45.500 tonn, der 1.500 tonn vil være selskapets andel av Arctic Fish.Aksjen faller i skrivende stund 12,45 prosent til 218 kroner.- En giftig cocktailAnalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets sier ifølge Intrafish at resultatet var svakere enn ventet, skriver TDN Direkt.- I tillegg ligger guidingen for 2019 lavere enn forventet. Videre har aksjen gått veldig bra den seneste tiden. De faktorene til sammen blir til en giftig cocktail, sier han ifølge nyhetsbyrået.«Veldig sensitiv»Analytiker Lars Konrad Johnsen i Fearnley Fonds sier ifølge nettstedet at det har vært høye forventninger til selskapet, og at dagens kursfall kommer i stor grad som følge av volumguidingen. Han mener at NRS-aksjen er «veldig sensitiv» for volumguidingen.- De er priset mye på forventninger om vekst, og har et langsiktig mål om 60.000 tonn fra egen produksjon, og 70.000 tonn inkludert tilknyttede selskaper. Flere tror kanskje nå at blue sky-scenarioet er mer krevende å oppnå, sier Johnsen ifølge nyhetsbyrået.Analytikeren viser til at sektoren har hatt sterk utvikling den seneste tiden og han har generelt et positivt syn på laksesektoren.- Det er begrenset tilbudsvekst de kommende årene, noe som skyldes utfordrende biologi og at prosjektene både på land og offshore tar lang tid før de kommer i produksjon, sier han ifølge nyhetsbyrået.Analytikeren er imidlertid ikke positiv til lakseaksjer, da han mener aksjene er fullpriset.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også