- En kjøpsmulighet

Analytikere kommenterer dagens kvartalstall fra Norway Royal Salmon.

Norway Royal Salmon (NRS) la tirsdag frem kvartalstall der resultat etter skatt havnet på 152,46 millioner kroner i 3. kvartal 2018, ned fra 189,87 millioner kroner i samme kvartal i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 879,04 millioner kroner, sammenlignet med 1.360,29 millioner kroner i 3. kvartal 2017.NRS opprettholder guidingen for 2018 til 40.000 tonn, og venter for 2019 en slakting på 45.500 tonn, der 1.500 tonn vil være selskapets andel av Arctic Fish.Aksjen faller i skrivende stund 12,45 prosent til 218 kroner.- En kjøpsmulighetAnalytiker Knut-Ivar Bakken i Danske Bank Markets er overrasket over at aksjen faller mer enn 10 prosent, og kommenterer til Hegnar.no at han tror det er tre grunner til dagens kursreaksjon.- For det første var volumguidingen for 2019 lavere enn konsensus, capex er høy de neste to årene, og både NRS og Bakkafrost venter en høyere global tilbudsvekst i 2019 enn det Marine Harvest indikerte forrige uke. Han sier videre at markedsveksten påvirker alle oppdretterne og dermed kan forklare hvorfor hele sektoren er ned.- Likevel, selv i det mest optimistiske scenariet så venter vi at etterspørselen vil vokse mer enn tilbudet som igjen vil føre til høyere priser i 2019. Vi estimerte et slaktevolum på rundt 40.000 tonn før dagens rapport og vi kommer derfor - alt annet likt - kun til å gjøre mindre justeringer på estimatene våre, sier analytikeren. Bakken opplyser at meglerhuset har en kjøpsanbefaling og kursmål på 252 kroner for aksjen.- Gitt at vi, alt annet likt, kun vil gjøre mindre endringer på estimater og kursmål så representerer dagens kursfall en kjøpsmulighet i våre øyne. Likevel så snuste aksjekursen på vårt kursmål så sent som i går, så det er ikke noe Black Friday-salg på aksjen heller.Noe overdrevetAnalytiker Alexander Aukner i DNB Markets mener dagens kursfall er noe overdrevet.- Dagens fall er relatert til åtte prosent lavere guidet slaktevolum for 2019 i forhold til konsensus, samt noe svakere kvartalsresultat. Dagens kursfall virker noe overdrevet, men vi må se det i lys av en sektor som har gått 66 prosent i år, så det skal ikke mange negative nyheter til før kursene vakler, kommenterer han til Hegnar.no.DNB Markets har en holdanbefaling for aksjen og et kursmål på 225 kroner.SkuffendeAnalytikerne Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities og Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets mener også at det er den lave volumguidingen som skuffet.- Det som skuffer markedet er nok at volumguidingen for 2019 kom inn på 10 prosent under konsensusforventningene, og estimatene for 2019 skal dermed fort ned 10 prosent. På lengre sikt venter vi mindre endringer, og selskapet gjentar sitt langsiktige mål om 70.000 tonn, kommenterer Kjølås Johannessen til Hegnar.no.Pareto Securities har en kjøpsanbefaling for aksjen med kursmål på 260 kroner, mens Sparebank 1 Markets har en nøytralanbefaling med kursmål 225 kroner per aksje.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også