- Enten kommer økonomien ned, eller så skal renten opp

Sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreassen, er klokkeklar: kombinasjonen av en sterk økonomi og lav rente fortsetter ikke.

- Det jeg er helt sikker på, er at den kombinasjonen vi har hatt de siste årene: av en sterk økonomi med et godt arbeidsmarked… Vi hadde en liten dump bort på Vestlandet selvfølgelig, da oljen gikk sur. Men ser vi de siste ti årene under ett, har vi hatt lave renter i forhold til hvordan økonomien har vært, sier sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreasse, og legger til:- Den kombinasjonen med lave renter, den fortsetter ikke.Han var klokkeklar da han gjestet hegnarTv mandag:- Enten så kommer økonomien ned, eller så kommer renten opp.Han påpeker at dette ikke bare gjelder i Norge, men også i resten av verden.- Det scenariet som jeg vil tro de fleste nordmenn vil ønske å bo i, økonomien skal fungere i, Børsen, whatever – er det scenariet som gir en renteøkning som ligger klart høyere enn det Norges Bank har lagt til grunn.Hør hele intervjuet med sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreassen i HegnarPodden under.NB! Husk at du kan abonnere på HegnarPodden i iTunes, Spotify eller SoundCloud.