Flere kutter estimatene for Apple

Canaccord Genuity skrur ned både estimatene og kursmålet for teknologikjempen.

Den siste tiden har analytiker etter analytiker nedgradert Apple-aksjen, etter frykt for lavere iPhone-salg.Etter toppen denne høsten, på rett i overkant av 233 dollar aksjen den 3. oktober, har kursen stupt over 23 prosent til rundt 179 dollar.Nå følger flere analysebyrå etter og nedgraderer estimatene for teknologigiganten.Canaccord Genuity tar ned sitt kursmål fra 250 dollar til 225 dollar. Kursmålet er fremdeles over 25 prosent høyere enn det aksjen handles for torsdag.Canaccord tar ned 2019- og 2020 estimatene for inntjening per aksje fra henholdsvis 13,46 dollar og 15,18 dollar, til 13,25 dollar og 14.69 dollar. Mye av grunnen skyldes forventning om færre solgte iPhone og at en prisstigning ikke vil veie helt opp for volumstapet.- Våre undersøkelser indikerte dårlig etterspørsel etter smarttelefoner og skuffene salg av iPhone XR. På grunn av den svake starten for de nye versjonene av iPhone kuttes estimatene. Vi tror på lavere salg av iPhone år-over-år i kalenderåret 2019, skrev Canaccord Genuity-analytiker Michael Walkley i en melding til kundene torsdag, ifølge CNBC.Konsensus ligger inne med et kursmål for Apple på 233,21 dollar. Halvparten anbefaler kjøp, mens bare 2,5 prosent av analytikerkorpset mener at man skal selge Apple-aksjen.Estimatene for inntjening per aksje for 2019 og 2020 ligger på henholdsvis 13,46 dollar og 14,77 dollar.