Fondet til genierklært forvalter har falt over 18 prosent

Fondet skulle «skygge» de beste. Så langt i år har det falt kraftig.

Den genierklærte Skagen Insight-forvalteren Tomas Johansson (34) fikk for ett år siden ansvaret for sitt eget aksjefond. Så langt i år presterer fondet verst av alle Skagens fond, skriver DN .Vinneroppskriften skulle være å herme etter de beste aktivistfondene globalt, men ifølge avisen ser det så langt i år ikke ut som at oppskriften har fungert i det hele tatt. Fondet har falt med 18,22 prosent mot en referanseindeks som er opp 0,52 prosent.- Så langt har 2018 vært et vanskelig år for aktivistinvestorer. Kortsiktig avkastning for skyggeaktivister har derfor vært lite tilfredsstillende, skriver Johansson i en epost til DN, og peker på usikre makroøkonomiske forhold, for eksempel den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, som grunnen til at fondet har prestert dårlig.Han mener dette i større grad går utover aktivistfond fordi selskapene de er involvert i ofte skal gjennom en endringssprosses, men at dette i en lengre tidshorisont faktisk er positivt, da dette kan skape et bedre grunnlag for forandring.- Vi vil fortsette med den samme strategien og er overbevist om at dette er den rette tingen å gjøre på lengre sikt, skriver Johansson til avisen.I årene 2004-2008 tok Johansson tre mastergrader ved Stockholms universiteter, og fikk titlene siviløkonom, sivilingeniør og jurist. Før dette jobbet han for aktivistfondet Cevian Capital i tre år.


Les også