Fredriksen-knekk på rød børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 860,98 fredag, etter en nedgang på 0,09 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 7.554 millioner kroner.Wall Street har åpnet sidelengs , med knallvekst i Chicago PMI som et lyspunkt.G20-spenningInvestorene er spente foran helgens G20-møte i Buenos Aires, der presidentene i USA og Kina møtes for å diskutere handel.Toneangivende Europa-børser trakk nedover.Britiske FTSE 100 falt 1,2 prosent, tyske DAX 0,4 prosent og franske CAC 40 0,15 prosent.USAs president Donald Trump sendte ut blandede signaler torsdag med sin uttalelse om at han var like ved å inngå en avtale, men ikke sikker på om ville inngå den.- Trump ga oss ikke mye grunn til optimisme torsdag. Investorene vil håpe at de to presidentene vil være i stand til og villige til å gjøre reelle fremskritt i deres handelskonflikt på G20-møtet, og unngå behovet for ytterligere toll, sier senior markedsanalytiker Craig Erlam hos Oanda i London til Reuters.Oljepris-plageOverfylte oljelagre fortsetter å tynge oljeprisene, selv med et forventet produksjonskutt fra OPEC og deres allierte i horisonten.- Tilbudsoverskuddet på kort sikt har plaget Brent-prisene. Vi ser et økende hastverk med å flytte råolje til lagring, sier Jefferies-analytiker Jason Gammel til Reuters.Brent-oljen faller 2,8 prosent til 58,22 dollar fatet, og er dermed markant ned fra 59,70 dollar-nivået ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen går tilbake 3,0 prosent til 49,93 dollar fatet.På Oslo Børs steg Equinor 0,4 prosent til 200,50 kroner. Aker BP falt 1,1 prosent til 243,60 kroner, mens DNO endte ned én prosent til 14,43 kroner.Frontline-knekkFrontline har vært i siget denne uken etter at Kepler Cheuvreux mer enn doblet kursmålet .Fredag korrigerte aksjen ned 7,4 prosent til 62,65 kroner, etter at DNB Markets har nedgradert aksjen fra kjøp til hold .Nedgraderingen skjer samtidig som Frontline opplever de høyeste ratene på to år .Ifølge Clarksons Platou Securities er ratene nå oppe i 58.000 dollar dagen, og ifølge Kepler Cheuvreux indikerer forward-kontraktene at dette nivået vil holde seg ut året. For Frontline, med en kontant break even-rate på rundt 22.500 dollar dagen per skip, betyr det tusenvis av dollar rett inn på bunnlinjen.Frontline-sjef Robert Hvide Macleod uttalte på presentasjonen av tallene for 3. kvartal at et OPEC-kutt åpenbart vil være negativt for tankmarkedet.- Om det blir 500.000 fat per dag, tror ikke jeg det blir en stor faktor. La oss se, men jeg tror ikke det blir en show-stopper, sa han ifølge TDN Direkt.- Mye fisk skal oppEllers var utslagene nokså beskjedne, men stort sett negative blant de mest omsatte.BW Offshore utmerket seg negativt, med en nedgang på 4,8 prosent til 37,10 kroner.SalMar trakk ned 0,7 prosent til 484,60 kroner etter gårsdagens oppsving .Markedsaktører opplyser ifølge TDN Direkt til Intrafish at spotprisene stiger i de fleste vektklasser, men er ikke overbeviste om at nivået vil opprettholdes særlig lenge.- Markedet er ikke så sterkt som oppdretterne liker å tro. Det er mye fisk som skal opp i tiden fremover, sier en innkjøper.Norsk Hydro og Subsea 7 falt begge 1,1 prosent - til hhv. 40,50 og 92,54 kroner. DNB, Yara, Sparebank 1 SR-Bank, Kongsberg Gruppen og Elkem falt 0,5-1,0 prosent.Tomra-rekordPå den positive siden merker vi oss ikke minst Tomra, som endte opp 6,4 prosent til 233,50 kroner på dagens høyeste volum. Aksjen har aldri sluttet høyere.Omsetningen endte på 737 millioner kroner, mot 727 millioner kroner i Equinor.Flere store poster ble omsatt på 233,50 kroner i sluttauksjonen, deriblant én på 248.361 aksjer. Dermed skiftet altså aksjer for 58 millioner kroner hender her.Aksjen er inne i en god trend, og har steget nærmere 89 prosent de siste 12 månedene. Intradag-rekorden er fortsatt 234,50 kroner, satt 19. november i år.Andre vinnere blant tungvekterne var Telenor og Marine Harvest, som steg hhv. 0,5 prosent til 166,45 kroner og 1,1 prosent til 201,10 kroner.Shipping-smellTaperlisten toppes av Okeanis Eco Tankers, som falt 16,2 prosent til 62 kroner på Merkur Market etter å ha hyret inn meglerhus til emisjon i går.I en oppdatering fredag skriver rederiet at tegningen tilsvarer et beløp som vil sikre at kombinasjonen av ny egenkapital og rullerende kredittfasilitet vil innbringe 45 millioner dollar innenfor oppgitt kursintervall.Element har vært nede i all-time low etter knallrøde kvartalstall , utsatt kryptolansering og ansettelse av ny, midlertidig finansdirektør. Aksjen endte ned 15,6 prosent til 98 øre.Team Tankers var dagens tredje aksje som falt tosifret, nærmere bestemt 11,8 prosent til 7,50 kroner.All-time high og -low på Oslo Børs Dobbel soloppgangVinnerlisten toppes av solparkselskapet Aega, som spratt opp 17,7 prosent til 1,00 kroner på Oslo Axess etter å ha lagt frem en oppmuntrende kvartalsrapport fredag morgen.Scatec Solar steg 1,5 prosent til 73,90 kroner, og satte i løpet av dagen ny intradag all-time high på 75,50 kroner.Aksjen har heller aldri sluttet høyere.Blant de nærmeste fulgte Hiddn Securities på pluss 11,5 prosent til 1,45 kroner og Solstad Offshore på pluss 10,3 prosent til 2,20 kroner.Vi tar også med Noreco, som steg 10,4 prosent til 220 kroner.Datterselskapet Altinex varslet i midten av oktober om oppkjøp av Shells oppstrømsvirksomhet i Danmark, og ved utløp av fortrinnsrettsperioden hadde ingen av Danish Underground Consortium-partnerne (DUC) påkalt sin fortrinnsrett .Resultatsesongen avsluttes fredag, og her finner du alle dagens tallfremleggere.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også