Hansson varsler høyere utbytter

Oppsvinget i tankmarkedet betyr utsikter til høyere utbytter fra Nordic American Tankers. Det liker aksjemarkedet.

Nordic American Tankers, det USA-noterte tankrederiet til skipsreder Herbjørn Hansson, stiger rundt 3,5 prosent etter børsåpning på Wall Street torsdag.Oppgangen kommer i kjølvannet av høyere rater for rederiets Suezmax-tankskip, og der tilhørende utsikter til høyere utbyttebetalinger.- Fremover legger et sterkere tankmarked grunnlaget for høyere utbytte, skriver Hansson i et brev til aksjonærene.Suezmax-ratene har mer enn doblet seg til rundt 30.000 dollar pr. dag den seneste måneden.Siden starten av året dreier det seg om en femdobling. Nytt utbytteRederiet betaler et nytt utbytte til aksjonærene for tredje kvartal - det 85. i rekken. Størrelsen på én cent pr. aksje er imidlertid beskjeden.Hansson medgir at tredje kvartal var svakt og at oppgangen som har ses nå, kom et kvartal senere enn tidligere antatt. De siste kvartalene har utbyttet ligget på 2 cent pr. aksje. Arctic Securities tok nylig opp dekning på aksjen med et kursmål på 3,1 dollar. Meglerhuset venter Suezmax-rater i 2019 og 2020 på henholdsvis 28.000 og 35.000 dollar pr. dag, noe som er betydelig høyere enn de siste årene. I fjor var var ratene på 15.600 dollar i snitt, og hittil i år er snittratene på 12.500 dollar.Rederiet har en flåte på 25 Suezmax-tankere. Les også: - Drømmescenario for rederne