- Jeg har tro på at de som sitter på Stortinget nå, med Krf sin støtte, kommer til å innse at man må få på plass en regulering også i Norge, sier Morten Klein fra Klein Group, største eier i Cherry og River iGaming, da han gjester HegnarTV mandag. - Men jeg skjønner ikke språkbruken, sier Hegnar, og fortsetter;- Få på plass en regulering? Markedet er jo regulert på den måten at man ikke får lov til å spille. - I dag er det fullt lovlig for nordmenn å spille, sier Klein. Over 3.000 spillsiderHegnar bryter inn:- Ja, nordmenn kan spille, men du kan ikke drive spillvirksomhet i konkurranse med Norsk Tipping.- I teorien kan alle det. Det er over 3.000 sider i dag, som driver i konkurranse med Norsk Tipping, svarer Klein.- Men ikke fra Norge, følger Trygve opp.- Nei, ikke fra Norge. Men når man er online og på internett i Norge, så spiller man i Norge, sier Klein.MilliardtapHan estimerer at nordmenn årlig taper 40 milliarder kroner på nettspill. En regulering vil kunne redusere dette til 20 milliarder, mener Klein. - Jeg tror politikerne må få opp hodet av sanden, og si at «sånn er verden», men vi som er realister vet at det sitter langt inne, sier Klein. - Hvis det blir en fireparti regjering med Kristelig Folkeparti, er det helt sikkert - der kan jeg ta et hvilket som helst veddemål, frem til neste valg i 2021 kommer ikke Krf til å delta i noe system hvor man får en eller flere konkurrenter til Norsk Tipping.- Jeg tror at Kristelig Folkeparti, når de får satt seg ordentlig inn i konsekvensene av hva som skjer, også må innse at regulering blir viktig, svarer Klein. - I de kommende tre årene, spør Hegnar, og fortsetter;
- Det tar jeg et bet på.Hør mer om spillsektoren, regulering og politikk, ved å klikke deg inn i podcasten under.