Hermanrud advarer: Triggerne beveger seg i feil retning

Fra påsketider til slutten av september pekte pilen stort sett opp på Oslo Børs. Etter rekordnoteringen på 948,48 poeng, har pilen stort sett pekt nedover. Oktober ble rød, og så langt har det også vært en rød november.BørsfallI skrivende stund står hovedindeksen i 851,06 poeng (-0,45 prosent).Det betyr at hovedindeksen er ned 1,58 prosent den siste uken, den har falt 5,50 prosent den siste måneden mens den er opp 4,50 prosent hittil i år.Siden toppnoteringen i slutten av september har Oslo Børs falt 10,27 prosent. Spørsmålet er nå om festen er over, eller om Oslo Børs vil klatre videre.I en oppdatering fra SpareBank 1 Markets skriver sjefstrateg Peter Hermanrud at vi nærmer oss slutten på festen, men han understreker at det fortsatt er rom for et såkalt «suckers rally».Selv om Oslo Børs har falt over ti prosent, ønsker Hermanrud at hovedindeksen skal nærme seg 800 poeng for at han skal anbefale overvekt i aksjer.Pris/BokOslo Børs har hatt en tendens til å bevege seg i et Pris/Bok-intervall mellom 1,5 og 2,1.Sjefstrategen minner om at Pris/Bok nå er på 2,06 etter å ha klatret over den mye omtalte 2,1-grensen.Det kan høres betryggende ut, men Hermanrud forteller at de gangene Pris/Bok har vært over 2,1 har det vanligvis endt med et krasj innen 15 måneder.- De fleste triggerne beveger seg i feil retning, skriver Hermanrud i sin rapport. Han trekker frem høyt prisede børser, tilbudsoverskudd av olje og økte renter. Sjefstrategen er heller ikke komfortabel med utviklingen i salget av nye boliger i USA.Samtidig minner han om at verdensøkonomien er for sterk til at markedet skal krasje nå.Suckers rallyHermanrud beskriver børsfallet som en siste korreksjon før et «suckers rally».Han trekker frem flere mulige triggere som kan bidra til børsoppgang fremover: OPEC, Fed, Italia og en handelsavtale.