Hermanrud: - Det kan bli en runde til her

Eivind Yggeseth

Peter Hermanrud er usikker på aksjemarkedet.

Mandag var markedsuroen tilbake og Wall Street startet uken med børsskrell , noe som også smittet over på de asiatiske børsene. «Korreksjonen har vart lenge nok,» skrev sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets i en oppdatering til kundene sent i oktober, ifølge DN. - Er bunnen nådd?- Jeg driver og jobber med det akkurat nå, sier Hermanrud til DN tirsdag, som nå er mer usikker.- Det har vært såpass svakt i oljemarkedet og store skuffelser i offshore at det kan bli en runde til her. Korreksjonen har vart ganske lenge nå, men jeg er fortsatt litt usikker. Det har vært noen svake ting på makrosiden, en svak oljepris og signaler fra oljeselskaper som har vært skuffende med tanke på lete- og utbyggingsbudsjetter for neste år. Og det er jo det som er inntektslinjen til offshoresektoren. Hvis det fortsatt er stor usikkerhet rundt olje og offshore kan det godt vare videre dette her, sier han.Svekkelsen i boligtall fra USA og svake makrotall fra Kina er ifølge sjefstrategen faktorer som har spilt inn til å skape uro, skriver avisen.- Jeg skulle gjerne sett litt avklaring på oljesiden, sier han til avisen, og viser til at store olje- og offshoreselskaper som Equinor, Aker BP, PGS, TGS og Subsea 7 har falt markant den siste måneden.


Les også