Hermanrud: Risikoen er mye større

Sjefstrateg Peter Hermanrud skulle gjerne «sett litt avklaring på oljesiden».

Eivind Yggeseth

Store verdier i flere oljeaksjer på Oslo Børs er barbert bort den siste måneden. Sjefstrateg i Sparebank 1 Markets, Peter Hermanrud, skulle gjerne «sett litt avklaring på oljesiden», skriver DN.- Det har vært såpass svakt i oljemarkedet og store skuffelser i offshore at det kan bli en runde til her, sier Hermanrud til avisen, og viser til korreksjonen i aksjemarkedene i oktober.- Korreksjonen har vart ganske lenge nå, men jeg er fortsatt litt usikker. Det har vært noen svake ting på makrosiden, en svak oljepris og signaler fra oljeselskaper som har vært skuffende med tanke på lete- og utbyggingsbudsjetter for neste år. Og det er jo det som er inntektslinjen til offshoresektoren. Hvis det fortsatt er stor usikkerhet rundt olje og offshore kan det godt vare videre dette her, påpeker han.Ifølge avisen er Sparebank 1 Markets nøytral til aksjer.- Det står jeg på fortsatt. Når det har falt ni prosent skal du vanligvis kjøpe, men risikoen er mye større når det er såpass dyrt som det er nå. Det er mindre oppside og mer nedside igjen, sier Hermanrud til DN.Les også: Oljeanalytiker: - En viss form for forvirring og schizofreni i markedet