Hva betyr et OPEC-kutt for Frontline?

- Det er åpenbart negativt.

Det blåser en medvind over oljemarkedet, og Brent-oljen stiger fredag ettermiddag rundt to prosent til 67,94 dollar fatet.Oljeprisen får først og fremst støtte av forventninger til et produksjonskutt når OPEC og deres allierte møtes i Wien 6. desember.- Åpenbart negativtFrontline-sjef Robert Hvide Macleod tror ikke et OPEC-kutt vil hemme fremgangen i et tankmarked som har slitt tungt i halvannet år.Rederiet øyner ifølge TDN Direkt et sunt oljetilbud inn i 2019.- Det er åpenbart negativt om de kutter (..) Om det blir 500.000 fat per dag, tror ikke jeg det blir en stor faktor. La oss se, men jeg tror ikke det blir en show-stopper, sa Macleod ifølge nyhetsbyrået på dagens presentasjonen av tallene for 3. kvartal.Samtidig kan markedet for lengre tidscertepartier (TC) komme tilbake.- Vi har nå sett aktivitet og reell interesse, spesielt hvis du kan levere et skip med scrubber. Vi har gått fra ikke å ha et marked til at vi nå kan få en anstendig avkastning, sa Macleod ifølge TDN Direkt.Øyner pen oppsideFrontline-tallene overrasket positivt , men aksjen ble likevel sendt ned 0,5 prosent til 53 kroner på Oslo Børs fredag.- Det var jevnt over gode tall, og særlig god befraktning av VLCC-ene i 3. kvartal. Rateguidingen for 4. kvartal ser også bra ut, gitt der konsensusforventningene lå før rapporten, sier analytiker Marius Furuly i Carnegie til Hegnar.no. - Tallene for 3. kvartal er til en viss grad hjulpet av ekstraordinære effekter, så justert for disse har de fortsatt røde tall på bunnlinjen i kvartalet, men det justerte resultatet er likevel en god del over der vi og konsensus var, fortsetter han.Carnegie er positive til Frontline og tankmarkedet fremover, og har en kjøpsanbefaling med kursmål 67 kroner.Meglerhuset ser dermed en oppside i det John Fredriksen-dominerte rederiet på 26-27 prosent fra dagens nivåer.