Infront på oppkjøpstokt i Italia

Blar opp 82 millioner for italiensk selskap. -Dette oppkjøpet vil øke det organiske inntetksvekstpotensialet til Infront ytterligere, sier sjefen.

- Vi er ekstremt fornøyde med å ønske teamet til Market Connect velkommen ombord, sier medgründer og konsernsjef Kristian Nesbak i Infront.Infront opplyser i en børsmelding fredag kveld at det har inngått en avtale om å kjøpe Market Connect-divisjonen fra Spafid Connect, et datterselskap av Mediobanca.«Avtalen vil øke Infronts europeiske markedsandel, ved å gå sammen med den ledende mid-tier tilbyderen av finansiell markedsinformasjon i det italienske markedet», skriver selskapet i børsmeldingen.Market Connect tilbyr sine produkter og tjenester til mer enn 20.000 finansfolk og mer enn 100.000 privatinvestorer gjennom sine partnere.- Integreringen av Market Connects produkter og tjenester med Infront-løsninger vil gi høy verdi for kundene våre. Oppkjøpet er et resultat av våre klare strategi om å øke vårt europeiske fotavtrykk gjennom verdiskapende, aktiv M&A, sier Nesbak.Betaler 82 millionerMarket Connect-divisjonen inkluderer feed, webløsning og terminalprodukter, og omtales som komplementær til Infront eksisterende operasjoner.-Vi ser frem til å lansere våre produkter og tjenester i det italienske markedet og å skape eksepsjonell verdi for alle våre kunder. Dette oppkjøpet vil øke det organiske inntetksvekstpotensialet til Infront ytterligere i et medium til langsiktig perspektiv, slår Nesbak fast.Oppkjøpet ventes å øke Infronts inntekter med rundt 125 millioner kroner på årlig basis og kjøpsprisen er avtalt til 8,5 millioner euro, tilsvarende 82 millioner kroner.Prisen kan imidlertid bli justert for endringer i arbeidskapitalen i perioden frem til transaksjonen er sluttført, noe som er ventet å finne sted i desember 2019.Infront-aksjen er ned rundt 12 prosent på Oslo Børs den seneste måneden og ble sist omsatt for 23,50 kroner. Det gir en børsverdi på 611 millioner kroner.


Les også