Harald Norvik. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.

- Jeg er livende redd for finansbransjen

Næringslivstopp er bekymret for én ting.

- Det er én ting som jeg har lyst til å si. Jeg har vært formann i representantskapet i DNB i mange år - ti år. Og jeg er livende redd for risikoen vi opplever i finansbransjen, sier Harald Norvik når han deler av sine erfaringer på en konferanse på Handelshøyskolen BI, ifølge DN.- Vi har fått katastrofer fra finansbransjen før, og vi kommer til å få det igjen. Styrene har problemer med å forstå hva som skjer nede i organisasjonene, sier han videre og trekker frem Danske Banks omfattende hvitvaskingssak.- Jeg har lest rapporten fra Danske Banks katastrofe i Baltikum. Styret har ikke skjønt noe, og ledelsen har ikke vært tett på. Det sier de selv, sier Norvik, ifølge avisen.Norvik mener ifølge DN at kontrollregimet som nå er bygget opp, gjør økonomisk kriminalitet vanskeligere å gjennomføre, men han tror de kriminelle alltid ligger foran. Og det er bankene som er mest utsatt:- Ja, banker er spesielt utsatte. Finansbransjen er spesielt utsatt fordi det er der pengestrømmene går. Det er der pengene ruller. Derfor er det ekstrem samfunnskontroll av bankene og ekstremt mye kontrollfokusert i bankene, og det foregår fantastisk mye bra, sier Norvik, ifølge avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også