- Jeg tror det vil gå en stund før vi er i mål

Adm. Dir. Lars Peder Solstad i Solstad Offshore. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Solstad Offshore har god dialog med kreditorene, men konsernsjefen tror prosessen vil ta tid.

Solstad Offshore annonserte i oktober at offshorerederiet har gått inn i forhandlinger med långivere og andre interessenter for å forbedre den totale likviditetsposisjonen og skape en langsiktig robust plattform.- Til tross for tegn til bedre marked for offshore servicefartøy og at vi oppfyller de finansielle betingelsene pr. tredje kvartal 2018, er det ventet at den kommende vintersesongen i Nordsjøen vil bli utfordrende for selskapets likviditetsposisjon, skrev selskapet i en børsmelding.Tirsdag kveld la rederiet frem nok en kvartalsrapport preget av rød skrift, og i forbindelse med presentasjonen onsdag sier konsernsjef Lars Peder Solstad til nyhetsbyrået TDN Direkt at prosessen vil ta tid. - Vi har kommet godt i gang med en prosessen, så vil tiden vise hvor lang tid det tar. Jeg tror det vil gå en stund før vi er i mål med en endelig løsning, sier han til nyhetsbyrået. På spørsmål fra TDN Direkt om andre kvartal 2019 er et mål for Solstad Offshore, svarer Solstad-sjefen følgende:- For vår del er det en målsetning å være ferdig så fort som mulig. Vi skulle gjerne vært ferdig i morgen vi, men realistisk sett tar det nok noe mer tid enn det. Det er mange interessenter involverte.Som en del av arbeidet for å forberede rederiet for fremtiden, jobbes det blant annet med salget av to ankerhåndteringsfartøy.


Les også